latinica  ћирилица
18/12/2014 |  18:16 | Autor: RTRS

U Čelincu u toku sanacija infrastrukture oštećene u poplavama

U skladu sa odlukom republičkog Kriznog štaba, na području opštine Čelinac u toku je saniranje najprioritetnijih infrastrukturnih objekata koji su oštećeni u majskim i avgustovskim poplavama. Za ovu namjenu Vlada Republike Srpske je, posredstvom Voda Srpske, izdvojila je 395.000 maraka.

Sanacija primarnog dijela vodovodnog sistema koji napaja 3.000 domaćinstava opštne Čelinac iz Fabrike vode Banjaluka, privodi se kraju. U toku je sanacija mostova na rijeci Ukrini u mjesnim zajednicama Šnjegotina Velika i Popovac. U januaru naredne godine trebalo bi da počne izgradnja novog mosta u Јošavci koji će povezivati 250 domaćinstava.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković je naglasio je da je za pomenuti most pripremljena sva potrebna dokumentacija, a da finansiranje izgradnje planirano iz sredstava Svjetske banke.

Preduzeće „Eko EURO tim“ završava sanaciju puta u naseljima Kuzmanovići i Miloševo, a asfaltirana je i dionica puta u selu Kablovi.

Zeljković naglašava da je od radova još preostalo pročišćavanje korita rijeke Јošavke u dužini od 2,5 kilometara, uređenje ušća rijeke Vrbanje u Јošavku i pročišćavanje korita rijeke Vrbanje u dužini od 400 metara.

Nakon poplava koje su ove godine pogodile opštinu Čelinac i koje se procjenjuju na 17 miliona maraka opštinsko rukovodstvo, uz pomoć Vlade, realizovalo je veliki broj projekata na sanaciji infrastrukturnih objekata i poboljšanju uslova života za stanovnike ove lokalne zajednice.