latinica  ћирилица
18/12/2014 |  18:26 | Autor: RTRS

Radnici Centra za kulturu i sport iz Srpca u protestnoj šetnji

Radnici Centra za kulturu i sport iz Srpca drugog dana generalnog štrajka, organizovali su protestnu šetnju do zgrade opštinske administracije. Nezadovoljnim radnicima načelnik Drago Ćirić obećao je isplatu dvije, od ukupno osam plata koliko se do kraja godine duguje radnicima. O nadoknadi ostalih potraživanja, radnici će morati da pregovaraju sa rukovodstvom ove ustanove.

Porotestna šetnja sa transparentima na kojima su iskazani zahtjevi nezadovoljnih radnika, imala je efekta. Načelnik je iz kabineta prošetao do Centra za kulturu i radnicima objasnio situaciju.

"Zahvaljujući dolasku vaše televizije juče i danas, načelnik je došao među radnike ove ustanove. Sad imamo nove informacije poslije kojih hoćemo da se sastanu radnici, upravni odbor, načelnik opštine i načelnici odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i direktor", rekao je Stevan Umljenović, radnik Centra za kulturu i sport Srbac.

Načelnik Drago Ćirić obećao je isplatu 27.000 maraka grant sredstava i 18.000 maraka za usluge Restorana za topli obrok radnicima administrativne službe. Uplaćena sredstva dovoljna su za isplatu dvije plate i djela potraživanja dobavljača. Prvi čovjek opštine problem vidi u menadžmentu Centra za kojeg kaže da ne rade posao kako treba.

Direktorica Centra Danijela Vukotić kaže da su tvrdnje načelnika neutemeljene i poziva se na izvještaj o poslovanju.

"Јa sam jedini direktor koji je dobio podršku svih 25 odbornika i to je najbolja potvrda da menadžment ove ustanove dobro radi", ističe Vukotić.

O direktorici, radnici se ne izjašnjavaju. Kažu generalni štrajk stvara dodatne gubitke.

Po nalogu direktorice o minimalnom procesu rada, Sportska dvorana i Dom kulture i dalje ostaju zatvoreni za sve posjetioce i korisnike.