latinica  ћирилица
18/12/2014 |  21:26 | Autor: RTRS

Nemanja Gordić sportista godine u Srpskoj

Republika Srpska dobila je 10 najboljih sportista koji su svojim rezultatima obilježili godinu na izmaku.

Titula najboljeg sportiste Republike Srpske u izboru "Glasa Srpske" za 2014. godinu pripala je bivšem košarkašu Igokee, Nemanji Gordiću.

On je u godini na izmaku sa Igokeom osvojio šampionsku titulu u Bosni i Hercegovini, te Kup BiH i Kup Republike Srpske, a trenutno nastupa za zagrebačku Cedevitu.

"Zaista nisam očekivao da ću biti najbolji sportista Republike Srpske i ovo je potvrda da se trud, treninzi i godine odricanja isplate. Kada me Košarkaški savez RS nominovao, nadao sam se da ću biti među prvih deset, ali nisam mogao da vjerujem da ću biti na vrhu. Šta da kažem, hvala svima koji su glasali za mene, kao i žiriju", poručio je Gordić putem video-poruke jer zbog klupskih obaveza nije mogao prisustvovati izboru.

Drugo mjesto pripalo je karatistkinji Dragici Drapić.

3. mjesto: Žana Novaković, skijašica Skijaškog kluba Јahorina, Pale

4. mjesto: Katarina Јokić, teniserka

5. mjesto: Mitar Mrdić, džudista

6. mjesto: Milijana Mijatović, koja se takmiči u tekvandou

7. mjesto: Mladena Petrušić, atletičarka

8. mjesto: Ivana Ninković, plivačica

9. mjesto: Verica Simić, odbojkašica Bimal Јedinstva

10. mjesto: Branislav Obradović, rukometaš banjalučkog Borca

Za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta nagrađeni su trener i predsjednik Atletskog kluba Sokolac Neđo Đurović i funkcioner Biciklističkog kluba BSK Tihomir Kuvalja.

Nagrada za dugogodišnji doprinos razvoju sporta pripala je nekadašnjem predsjedniku Košarkaškog saveza Јugoslavije Radoslavu Saviću.

Najbolji ambasadori sporta Republike Srpske su košarkaški trener Vladimir Arnautović, odbojkašica Tijana Bošković, kao i džudisti, Nemanja i Stefan Majdov.

Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobio je ovogodišnji predsjednik žirija Dejan Perić, kao i predsjednici Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović i njegov kolega u Srpskoj Zdravko Milićević.

Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine dobio je Košarkaški klub invalida Vrbas, a plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobila je Kristina Klačar.

Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" koja se dodjeljuje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske za ovu godinu otišla je u ruke Јovani Kecman.

Medijski pokrovitelj 60. izbora deset najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske" je Radio-televizija Republike Srpske, koja je dodijelila priznanje za najuspješniju sportsku manifestaciju u Srpskoj u 2014. godini, a nagrada je pripala organizatorima Svjetskog prvenstva u padobranstvu, koje je održano u Banjaluci.