latinica  ћирилица
19/12/2014 |  11:05 | Autor: RTRS

Ugovor za izgradnju ambulante u Vukosavlju

U Banjaluci je danas potpisan Ugovor za izgradnju ambulante porodične medicine u Vukosavlju.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme "DŽena" iz Gradačca Nedžad Topčagić - Foto: RTRS
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme "DŽena" iz Gradačca Nedžad TopčagićFoto: RTRS

Ugvovor su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme "DŽena" iz Gradačca Nedžad Topčagić.

Novi objekat namijenjen je za rad dva tima porodične medicine, a osim ljekarskik ordinacija i intervencija porodične medicine, u novoizgrađenom objektu nalaziće se i mini laboratorija.

Vrijednost ugovorenih radova je nešto više od četiri stotine hiljada maraka. Sedamdeset odsto sredstava obezbijedilo je resorno ministarstvo, a ostatak novca opština Vukosavlje. Načelnik opštine, Elvir Hadžiomerović rekao da je ovo značajan projekat za sve građane Vukosavlja, napominjući da će na taj način imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Resorni ministar, Dragan Bogdanić, kaže da je Ministarstvo zdravlja tokom 2014. godine intenziviralo aktivnost na stvaranju boljih uslova za pružanje zdravstvene zaštite, putem projekta “Јačanje zdravstvenog sektora“.

Novi objekat ambulante porodične medicine biće izgrađen u sastavu Doma zdravlja Modriča.Direktor doma zdravlja Modriča Goran Mlinarević rekao je da je ambulanta porodične medicine u Vukosavlju projektovana prema modernim standardima.

Kroz projekat “Јačanje zdravstvenog sektora“, osim za gradnju ambulante u Vukosavlju, u 2014. obezbijeđen je novac za izgradnju još sedam ambulanti: Petrovo-Karanovac, Bijeljina-Trnjaci, Donji Žabar, Banjaluka-Bočac i Berkovići, Јezero i Krupa na Uni-Dubovi.