latinica  ћирилица
20/12/2014 |  09:20 | Autor: sportske.net

"Sparsi" ponovo poraženi nakon tri produžetka

U nastavku američke profesionalne košarkaške lige odigrano je 10 mečeva.

San Antonio je drugi meč zaredom igrao tri produžetka i ponovo je pretrpio poraz, ovaj put od Portlanda sa 129:119.

Memfis je poslije šest pobjeda u nizu doživio poraz, bolji od "Grizlije" bili su "Bulsi" sa 103:97. Kobi Brajant je promašio posljednji šut u "Stejpls centru", pa su "Lejkersi" poraženi od Oklahome sa 104:103.

Tim Dankan je ubacio 32 poena i imao 10 skokova, ali to je "Sparsima" bilo nedovoljno da savladaju Portland. Demijen Lilard je sa 43 poena vodio svoj tim do pobjede.

Čikago je zahvaljujući prije svega Nikola Mirotiću, koji je postigao 27 poena, dodao i osam skokova  savladao Memfis. DŽimi Batler je postigao 31 poen. Duel braće Gasol pripao je mlađem i boljem Marku, ali Pau se na kraju radovao, iako je ubacio 6 poena, uz šut 2 od 7. Mark je napravio dabl-dabl, 13 poena, 10 skokova, ali ni sam nije bio na uobičajenom nivou, imao je tek nešto više od 30% šuta.

Rasel Vestbruk nije imao milosti za tim iz rodnog grada, ubacio je 31 poen,u pobjedi Oklahome protiv "Lejkersa". Ovo je za Tander 8 pobeda u 9 mečeva.

Denver je slavio protiv "Klipersa" sa 109:106. Grifin je ubacio 32 poena, kod pobednika ključna je bila odlična partija Nejta Robinsona u nastavku, meč je završio sa 20 poena.

Toronto nije imao problema u Detroitu. Kajl Lovri je ubacio 15 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova. Pistonsi su izgubili i 12. meč u nizu.

I Vizardsi guraju po planu, okrenuli su rezultat na Floridi, Pol Pirs je iskustvom u finišu doprinio, u posljednjem minutu su uspjeli da stignu do trijumfa iako je Majami vodio čitav meč. DŽon Vol ponovo odličan, 20 poena, 10 asistencija, na drugoj strani Vejd 28. Hit je strašno šutirao u prvom poluvremenu, ali imao samo poen prednosti na pauzi. A onda su se raspali u posljednjem minutu. Bredli Bil je ukrao odlučujuću loptu Vejdu u samom finišu pa je Majami izgubio peti put u nizu kod kuće.

Na Floridi se gostila i Јuta.Ovo je poslije dva mjeseca prvi put da su "DŽezeri" dobili dva meča u nizu, eto poslije Majamija pao je i Orlando. Derik Fejvors je ubacio 23 poena za goste koji su ponovo dobro šutirali, nije ni bilo teško jer odbrana Orlanda ne funkcioniše. Vučević je ubacio 16 poena i imao 9 skokova.

Filadelfija je i dalje bez pobjede kod kuće, Šarlot je u sudaru očajnika odnio pobjedu iz "grada bratske ljubavi". Kemba Voker je Siksersima ubacio 30 poena, ovo je bila tek treća pobjeda Šarlota u 17 mečeva, ali ima i neko gori...

Veteran Majk Miler je ukrao šou u Klivlendu, ubacio je 21 poen "Netsima", odnosno sedam trojki. On je propustio sedam mečeva zbog povrede, omiljeni saigrač Lebrona DŽejmsa je izrešetao Bruklin u prvom dijelu, poslije je povrijedio zglob, ali i ostao u igri, ubacivši još dvije trojke. Lebron je postigao 22 poena i preskočio Barklija na večnoj listi strijelaca NBA lige.

Boston je lako izašao na kraj sa Minesotom, ovaj meč će ostati zapamćen kao početak post-Rondo ere. Sjajni plej je otišao u Dalas, ali to nije omelo tim da iskoristi sve slabosti desetkovanog rivala i stigne do desete pobjede u sezoni. Keli Olinjuk igra sve bolje, ubacio je 21 poen, imao 8 skokova, predvodio je šest "dvocifrenih" u Seltiksima koji su stigli do treće pobjede u nizu, savladali su najslabije timove lige i malo popravili skor.

Rezultati:

Boston - Minesota 114:98
Klivlend - Bruklin 95:91
Detroit - Toronto 100:110
Majami - Vašington 103:105
Filadelfija - Šarlot 91:109
Orlando - Јuta 94:101
Memfis - Čikago 97:103
San Antonio - Portland 119:129 pr.
Denver - Klipersi 109:106
Lejkersi - Oklahoma 103:104