latinica  ћирилица
20/12/2014 |  17:02 | Autor: sportal.rs

EL: Zvezda i pored prazne dvorane najgledanija u prvoj fazi

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su u petak u Beogradu špansku Laboral Kuću sa 90:82, pa su u TOP 16 fazu Evrolige prošli kao drugoplasirani tim u D grupi.

Utakmica je odigrana u "Pioniru" bez prisustva publike, nakon nepravedne odluke Evrolige da kazni Beograđane zbog navijačkih nereda pred meč sa Galatasarajem prošlog mjeseca u Istanbulu, kada su pristalice turskog kluba ubile navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

Međutim, uprkos tome što su crveno-beli posljednji meč odigrali u sablasnoj atmosferi, bez prisustva navijača, to ih nije skinulo sa trona kada je reč o najboljoj posjeti u elitnom takmičenju, kojom tim sa Malog Kalemegdana može da se ponosi.

Crvena zvezda Telekom najgledanija je ekipa regularnog dijela sezone u Evroligi i pored toga što je poslednju, petu utakmicu kod kuće igrala bez prisustva navijača. Zvezdu je u prvoj fazi u prosjeku gledalo 12.788 navijača, a prosjek je izuzetno pokvaren pošto je posljednji meč igran u Beogradu bio bez publike.

Ipak, ni to nije uticalo da se pokvari činjenica da je Zvezda imala najbolju podršku u Evroligi ove jeseni.

Iza Zvezde, nagledaniji bio je Panatinaikos sa prosječnih 11.860 navijača po meču. Na trećem mjestu po gledanosti je aktuelni prak Evrope Makabi sa 11.060 navijača, dok je četvrti Fenerbahče Ulker sa 9.877, a peta Laboral Kuća sa 9.005 navijača.

Posjeta na mečevima Zvezde u Evroligi:

Crvena zvezda - Galatasaraj 16.834

Crvena zvezda - Valensija 15.820

Crvena zvezda - Olimpijakos 18.732

Crvena zvezda - Neptunas 12.547

Crvena zvezda - Laboral Kuća / odigrano u "Pioniru" bez publike

Podaci o posjeti uzeti su sa zvaničnog sajta Evrolige.