latinica  ћирилица
20/12/2014 |  19:00 | Autor: Blic

Penzioneri koji bi mogli do trofeja Lige šampiona

Mnoge fudbalske zvijezde okončale su karijeru ove sezone i idu na zaslužen odmor i pošteno stečenu penziju.

O tome kakve fudbalske veličine su ove godine okačile kopačke o klin, pričaće se godinama, a kada bi se sastavila ekipa od novopečenih penzionera, dobio bi se kolektiv koji bi se glatko borio za trofej Lige šampiona, piše Blic.

Na golu penzionera bio bi bivši golman Arsenala Manuel Almunija koji je odlučio da prestane sa aktivnim bavljenjem fudbala u ekipi Votforda, dok bi slabiji dio odbrane činili Danijel Van Bujten i Erik Abidal. Pored njih dvojice tu su i bivši kapiteni Barselone i Intera Karles Pujol i Havijer Zaneti.

Kako se približavamo napadu, sve veće legende su u pitanju, pa se kao zadnji vezni našao Huan Sebastijan Veron koji je posljednju godinu u kopačkama proveo u Estudijantesu. Lijevo bi bio asistent trenera Mančester junajteda Rajan Gigs, a desno veliki majstor i bivši član Milana Klarens Sedorf.

Iza špiceva bi se našao Antonio Avgusto Ribeiro Reis Јunior ili samo jednostavno - Žuninjo. A, onda, dolaze dvije velike zvijezde, koje bi sigurno bile efikasnije od mnogih tandema u napadu i danas, a u pitanju su Rivaldo i Tijeri Anri.

Ovakav tim bi sasvim sigurno imao šta da kaže u Ligi šampiona.