latinica  ћирилица
22/12/2014 |  13:48 | Autor: RTRS

Kebo dostavio prijavu protiv Mahmuljina i DŽaferovića (VIDEO)

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo dostavio je Tužilaštvu BiH prijavu zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća kod Zavidovića.

Prijava je dostavljena protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika DŽaferovića.

Kebo je 16. decembra uputio dio dokumentacije glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom u mjestu Vozuća, a u dokaznom materijalu su, pored ostalog, slike lokacije sjedišta iranske obavještajne službe u Zenici, koju su od 1993. do 1995. godine posjećivali visoki zvaničnici.

 DŽAFEROVIĆ: KEBO ĆE SVOЈE TVRDNjE MORATI DOKAZATI PRED SUDOM

Potpredsjednik SDA Šefik DŽaferović odbacio je optužbe potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe koje ga dovode u vezu sa ratnim zločinom u Vozući i najavio da će Kebo svoje tvrdnje morati dokazati pred nadležnim sudom.

- Ne znam da li se u tom dopisu/pismu pominje moje ime, ako se pominje - ja sa gnušanjem odbacujem to kao vrhunsku manipulaciju i laž. To jednostavno nije istina i Kebo će to morati dokazati na sudu, rekao je DŽaferović novinarima u Sarajevu.