latinica  ћирилица
28/01/2015 |  13:55 | Autor: SRNA

Vučić: Vjerujem u promjene, a ne u politiku "lako ćemo"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje u strukturne promjene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku "lako ćemo".
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Verujem u težak rad, u teške strukturne reforme, verujem u promenu naših navika, naše svesti, u teško i mukotrpno ozdravljenje naše privrede i zato sam tom poslu posvećen na takav način", rekao je Vučić za austrijski javni televizijski servis ORF.

On je naveo da je u tome sličniji Nijemcima, Austrijancima ili Skandinavcima, a ne "braći i prijateljima u južnoj Evropi".

Komentarišući poruke novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o odustajanju od štednje i novim mjerama za ozdravljenje grčke privrede, Vučić je rekao da želi Ciprasu sav uspjeh i sreću ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize - prenijeli su beogradski mediji.

"To će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je Vučić.

Navodeći da većina ide linijom manjeg otpora i misli da je stigla politika "lako ćemo", on je naveo da ne vjeruje u takvu politiku, te dodao da je svjestan oduševljenja i kod Srba i u cijelom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali da ga on ne dijeli.

Vučić je rekao da nije Srbija slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMf, Svjetske banke, Evropske banke krenula u teške mjere i reforme i mjere fiskalne konsolidacije.

On je rekao da neće da obećava "kule i gradove" koje je nemoguće izvesti, a da se to nije zaradilo.