latinica  ћирилица
28/01/2015 |  14:48 | Autor: SRNA

Dodik: RS sprema praktičan odgovor na sugestije EU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je danas ambasadora Francuske u BiH Kler Bodoni o aktivnostima koje se provode u Srpskoj, a odnose se na pripremu i usvajanje seta reformskih zakona koji će biti praktičan odgovor na sugestije EU koje su stigle u BiH posljednjom inicijativom EU.
Ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni i predsjednik RS Milorad Dodik - Foto: SRNA
Ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni i predsjednik RS Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je ponovio da podržava posljednju inicijativu EU za brže napredovanje BiH u evrointegracijama, ističući da je stav o tome prenio i ministrima spoljnih poslova Njemačke i Velike Vritanije koji su razumjeli nastojanja da se u Izjavi, koju bi trebalo da potpišu lideri iz BiH, uvrsti poštivanje Ustava BiH, Dejtonskog mirovnog sporazuma i uređenje BiH.

- Predsjednik Srpske upozorio je na činjenicu da pojedini političari u BiH pokušavaju da i ovu inicijativu zloupotrijebe zarad ostvarivanja stranačkih ciljeva - saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

U saopštenju se dodaje, da su se na današnjem sastanku u Banjaluci predsjednik Republike Srpske i ambasador Francuske osvrnuli i na nedavne terorističke napade u Francuskoj, istakavši da su francusko društvo i država, uprkos velikim izazovima, odgovorili adekvatno, demonstrirajući stabilnost i demokratičnost.