latinica  ћирилица
28/01/2015 |  18:39 | Autor: TANЈUG

Pritvor direktoru Resavice

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Vladanu Miloševiću, generalnom direktoru javnog preduzeća Podzemna eksploatacija uglja u Resavici.
Specijalni sud u Beogradu - Foto: TANЈUG
Specijalni sud u BeograduFoto: TANЈUG

Posebno odjeljenja Višeg suda u Beogradu, na prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal odredilo je Miloševiću, osumnjičenom za primanje mita, pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svjedoke, saopšteno je iz Suda.

Pritvor mu je određen i zbog postojanja okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, dodaje se u saopštenju.

Milošević se sumnjiči da je izvršio krivično djelo primanje mita u poduženom trajanju.

Prethodno je tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miloševića zbog osnovane sumnje da je u toku 2014. godine u više navrata zahtijevao i primao novčane poklone u ukupnom iznosu od 1.440.000 dinara.

Milošević, koji je i član Glavnog odbora SNS, saslušan je u tužilaštvu i iznio je odbranu. On je uhapšen povodom krivične prijave koju je protiv njega podnijela Uprava kriminalističke policije - Policijska uprava u Јagodini.