latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:03 | Autor: Agencije

FA optužio Koštu za nasilničko ponašanje

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je napadača Čelzija Dijega Koštu za nasilničko ponašanje.

On je tokom utakmice sa Liverpulom u polufinalu Liga kupa zgazio protivničkog igrača Emrea DŽana.

Fudbaleri Čelzija su se plasirali u finale Liga kupa, pošto su u revanš utakmici polufinala poslije produžetka pobijedili Liverpul sa 1:0, golom Branislava Ivanovića.

Košta je tokom utakmice ulazio u oštre duele sa Martinom Škrtelom i DŽanom, ali ga FA neće teretiti za duel sa Škrtelom. Sudija Majkl Oliver nije kaznio Koštu žutim kartonom ni za jedan prekršaj.

"Optužen je zbog incidenta sa DŽanom, koji se dogodio u 12. minutu revanš utakmice polufinala Liga kupa protiv Liverpula. On ima rok do sutra popodne da odgovori na optužbu. Poslije pregledanog snimka njegovog duela sa Škrtelom, FA neće pokrenuti postupak", navodi se u saopštenju.

Čelzi nema pravo žalbe na eventualnu kaznu, pa bi Košta mogao da propusti predstojeću utakmicu sa Mančester sitijem, u subotu.

Za utakmicu protiv Sitija neizvjestan je i Branislav Ivanović, koji je zadobio posjekotine po nozi. Na fotografijama sa sinoćnje utakmice vidi da je kapiten srpske reprezentacije utakmicu završio sa kopačkom punom krvi.

"Njegova kopačka je bila puna krvi i trebalo bi je poslati pravo u našu fudbalsku akademiju", rekao je trener Čelzija Žoze Morinjo.