latinica  ћирилица
28/01/2015 |  21:06 | Autor: SRNA

Bijeljina- Izložba skulptura

U Bijeljini je večeras otvorena izložba skulptura i instalacija iz fundusa gradske Galerije, koja u ovoj godini obilježava 35 godina rada.
Bijeljina - izložba skulptura - Foto: SRNA
Bijeljina - izložba skulpturaFoto: SRNA

Izložena su djela 16 autora, među kojima djela vajara Sava Sandića i Slobodana Pejića, rekao je kustos Galerije Milijanko Miholjčić.

Publika će narednih 15 dana imati priliku da vidi i izložena djela Miholjčića, a mladi autor Darko Јurošević poklonio je bijeljinskoj Galeriji svoje djelo "Akt u kamenu".

Miholjčić je rekao da je u Galeriji tokom 2014. godine organizovano 15 izložbi, ali je postavka skulptura u Bijeljini organizovana posljednji put prije 10 godina.

Osim spomeničkih skulptura u Bijeljini nema slobodnih skulptura u prostoru i na tome treba raditi u budućnosti, naglasili su kulturni poslenici.

Galerija u Bijeljini je od 2012. godine u novom prostoru koji se nalazi u okviru Centra za kulturu, a od 1985. godine radila je u zgradi Gradske uprave.

U fundusu Galerije je oko 230 eksponata, među kojima su brojna značajna djela velikih majstora sa prostora bivše Јugoslavije.