latinica  ћирилица
29/01/2015 |  19:44 | Autor: Agencije

Cvijanović: Iskustva parlamenta Slovenije korisna svima u regiji

Sekretar za međunarodnu saradnju SNSD-a, Željka Cvijanović, posjetila je danas u Ljubljani Klub poslanika Socijalnih demokrata Slovenije, a tom prilikom se susrela i sa predsjednikom slovenačkog Parlamenta, Milanom Brglezom.
Cvijanovićeva u posjeti Sloveniji - Foto: RTRS
Cvijanovićeva u posjeti SlovenijiFoto: RTRS

”Mislim da Slovenija kao zemlja iz bivšeg zajedničkog ambijenta može biti od pomoći svima u našoj regiji. U tom smislu, veoma je važno da Parlament Slovenije njeguje dobre odnose sa parlamentima na svim nivoima, kako na nivou BiH, tako i na entitetskim nivoima, kako bismo vidjeli gdje nam i oni mogu pomoći oko reformi koje mi trebamo usvojiti u narednom periodu”, rekla je Cvijanovićeva poslije susreta sa predsjednikom Parlamenta Slovenije, Milanom Brglezom.

Predsjednik slovenačkog Parlamenta Milan Brglez je poslije susreta sa Željkom Cvijanović izjavio da su razgovarali o svim značajnim političkim i ekonomskim dešavanjima u Sloveniji, ali i u Republici Srpskoj i BiH.

Prije susreta sa gospodinom Brglezom, Željka Cvijanović se sastala sa šefom Kluba poslanika Socijalnih demokrata Slovenije Matjažom Hanom i sa potpredsjenicom slovenačkog Parlamenta iz ove stranke, Andrejom Katič.

”Omladinske organizacije naše dvije stranke od ranije njeguju veoma dobru saradnju i sada smo procijenili da je vrijeme da unaprijedimo odnose dvije stranke i na najvišem nivou. S obzirom da je Slovenija članica EU, mislim da i saradnja i razmjena iskustava poslaničkih klubova dvije stranke može biti od velike koristi”, zaključila je Cvijanovićeva poslije susreta sa Hanom i Katičevom.

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Kluba poslanika Socijalnih demokrata Slovenije, učestvovali su i predsjednik Mladih socijaldemokrata Dušan Petrović i predsjednik Mladog foruma SD Slovenije Јan Škoberne.