latinica  ћирилица
30/01/2015 |  13:23 | Autor: SRNA

Kopuz novi komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka OS BiH

Brigadir Nedeljko Kopuz danas je u banjalučkoj Kasarni "Kozara" preuzeo dužnost komandanta Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.
Brigadir Nedeljko Kopuz preuzeo dužnost komandanta Trećeg pješadijskog /RS/ puka OS BiH - Foto: SRNA
Brigadir Nedeljko Kopuz preuzeo dužnost komandanta Trećeg pješadijskog /RS/ puka OS BiHFoto: SRNA

Dužnost komandanta Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Kopuz je preuzeo od brigadira Rajka Kneževića, koji je ovim pukom komandovao od 2009. godine.

Kopuz je istakao da će Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH na najbolji način nastaviti da baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i srpskog naroda.

"Sa pripadnicima ovog puka dostojno ću predstavljati i štititi tradiciju i interese srpskog naroda", rekao je Kopuz, te napomenuo da na novu dužnost dolazi sa mjesta komandanta Komande za upravljanje personalom Oružanih snaga BiH.

Knežević je naglasio da je u proteklom periodu ovaj puk odlikovan Ordenom Nemanjića.

"Odlazim sa ove dužnosti ponosan na sve što smo uradili u proteklih šest godina. Sagradili smo centralnu spomen-sobu u kojoj su ispisana imena više od 22.000 naših poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Knežević i poželio Kopuzu puno uspjeha na novoj dužnosti.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac ocijenio je da je veoma važno što je prošle godine na obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske prvi put intonirana himna i istaknuta zastava Srpske.

"Knežević je dao nemjerljiv doprinos u očuvanju tradicije i interesa srpskog naroda. Vjerujem da ćemo i u narednom periodu naše praznike obilježavati uz obilježja Republike Srpske", rekao je Marjanac.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović kaže da će uspješna saradnja Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka biti nastavljena i u narednom periodu.

"Saradnja će biti nastavljena u interesu očuvanja tradicije srpskog naroda i njegovanja tekovina oslobodilačkih ratova. Svima želimo poslati poruku da smo jedinstveni i jaki, te da će tako biti i u budućnosti", rekao je Savanović.

Svečanosti su prisustvovali pripadnici Oružanih snaga BiH, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić i predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.