latinica  ћирилица
30/01/2015 |  13:31 | Autor: SRNA

Nevrijeme u Milićima i Vlasenici

Јak vjetar, koji od sinoć duva na području Milića i Vlasenice, čupao je stabla, skidao krovove sa stambenih objekata i ustanova, a izazvao je i prekide u snabdijevanju strujom zbog brojnih oštećenja na elektro-mreži.
Nevrijeme u Milićima - Foto: SRNA
Nevrijeme u MilićimaFoto: SRNA

Načelnik Službe za zaštitu i spašavanje u opštini Milići Branislav Novaković rekao je da su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice intervenisali na nekoliko lokacija, gdje su polomljena stabla prepriječila puteva i prekinula saobraćaj.

"Nekih radikalnijih dešavanja, bar po dojavama građana, za sada nema. Јutros su vatrogasci uklonili jedno stablo koje je zapriječilo saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica - Zvornik, a trenutno intervenišu u naselju Mišići, gdje je jedno stablo palo preko puta. Pratićemo i dalje situaciju na terenu", rekao je Novaković.

U vlaseničkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" saopštili su da je, zbog oštećenja na elektromreži, usljed snažnog vjetra, oko 500 domaćinstava, pretežno u seoskim područjima, jutros od 8.00 časova bez električne energije.

Tehnički rukovodilac u RЈ "Elektrodistribucija" Vlasenica Tomo Đurđić rekao je da su ekipe električara na terenu i ulažu napore da saniraju brojne kvarove i osposobe elektro-mrežu za normalno funkcionisanje.

Brojna oštećenja niskonaponske mreže i prekidi u elektrosnabdijevanju registrovani su i na području opštine Milići, rečeno je u milićkoj "Elektrodistribuciji".