latinica  ћирилица
30/01/2015 |  16:59 | Autor: RTRS

Foča- Klizište urušava put prema Јošanici

Zbog klizišta u mjestu Mijakovići, na lokalnoj saobraćajnici Foča – Јošanica više od 300 mještana ove mjesne zajednice, ako nešto ne bude preduzeto, ostaće odsječeno od ostatka opštine.

Mještani tvrde da je rizičan saobraćaj za automobile i vozila javnog prevoza putnika, jer se put zbog obilne kiše sve više osipa u provaliju prema Drini.

Vozači koji svakodnevno saobraćaju ovim pravcem kažu da je put počeo da se urušava prije nekoliko dana. Asfalt sve više puca, a podloga se osipa, što predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Među njima i za mini-bus Osnovne škole "Sveti Sava" koji prevozi učenike.

Zoran Matović, vozač OŠ "Sveti Sava" Foča, kaže da se put svakodnevno odranja i da je rizično kretanje, zbog čega su roditelji upozorili da neće slati djecu u školu. 

Ostoja Radić iz Јošanice ističe da je put neuslovan, ne samo na ovom mjestu, nego čitavom dužinom do Јošanice, jer nije izvršena kvalitetna sanacije. Mještani su saglasni da je stanje alarmantno i od opštinske uprave očekuju da se što prije nešto preduzme na saniranju klizišta.

U opštinskoj upravi Foča kažu da su prošle godine asfaltirali 70 metara ove kritične dionice i postavili tampone, ali da je uprkos ovim radovima, došlo do pucanja asfalta i osipanja puta. Očekuju nalaz geologa, prema čijem mišljenju će odmah preduzeti mjere da bi klizište što prije sanirali.