latinica  ћирилица
01/03/2015 |  10:27 | Autor: B92

"Vječiti" sa različitim motivima ulaze u derbi

Košarkaši Partizana dočekuju od 19 časova Crvenu zvezdu u derbiju 23. kola regionalne ABA lige.

Treći ovosezonski "vječiti derbi" Partizan i Zvezda dočekuju sa potpuno različitim ambicijama i motivima.

Za Zvezdu, koja je dobila dva prethodna duela protiv najvećeg rivala, ovaj meč nema rezultatski značaj, pošto su "crveno-bijeli" još prije dva kola obezbedili prvo mjesto pred plej-of.

Sa druge strane, Partizan još nije osigurao ni poziciju broj četiri, a eventualnim trijumfom večeras preskočio bi ekipu Cedevite na trećem mjestu na tabeli i do kraja regularnog dijela sezone bi imao čak šansu da se bori za drugu poziciju.

"Crno-bijeli" su i mnogo odmorniji pred ovu utakmicu. Oni od prošle subote i poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća upravo od Crvene zvezde nisu imali meč, dok je tim Dejana Radonjića morao da odigra finale Kupa, a u četvrtak i duel 8. kola Top16 faze u Evroligi protiv Reala u Madridu.

"Volio bih da pobijedimo ne znajući druge posledice koje to nosi osim želje da se dobije veliki protivnik. Nije potreban nikakav drugi motiv da se ekipa maksimalno motiviše. Pobjeda u tom meču ne garantuje izbjegavanje četvrtog mjesta, niti poraz garantuje da ćemo biti četvrti", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

U sastavu Partizana neće biti Ede Murića koji je povrijedio skočni zglob u polufinalu Kupa, dok je Zvezda oslabljena neigranjem Branka Lazića.

"Dolazi nam Partizan nedugo poslije meča koji smo igrali u Nišu. Mi smo od tada imali dva duela – finale Kupa protiv Mege koji je bio veoma težak meč, zatim i utakmicu protiv Reala, prije i poslije koje smo imali nezgodan put u i iz Madrida. Sa druge strane, Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč. Realno je reći da će Partizan biti snažno motivisan, što zbog činjenice da se igra derbi, zbog toga što smo ih već dva puta pobijedili ove sezone, ali i zbog toga što utakmica za njih nosi rezultatski značaj. Imaju priliku da pobjedama do kraja ligaškog dela ABA lige dođu do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu", rekao je Zvezdin trener Dejan Radonjić.

Utakmica 19. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvede igra se večeras u "Pioniru" sa početkom u 19 časova.