latinica  ћирилица
05/03/2015 |  14:28 | Autor: SRNA

Kasipović: Zakon o rokovima izmirenja novčanih obaveza će izdržati probu vremena

Vlada Republike Srpske smatra da, i pored neusklađenosti predloženog Nacrta zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza sa Zakonom o obligacionim odnosima, taj predloženi zakon kao leks specijalis može izdržati probu vremena, izjavio je ministar pravde Srpske Anton Kasipović.

"Bili smo spremni i na rizik da postoje neusklađenost ta dva zakona, ali zbog važnosti Nacrta zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza za ukupne reforme opredijelili smo se da sa tim aktom idemo u Narodnu skupštinu", rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini Srpske, komentarišući navode poslanika NDP-a Zdravka Krsmanovića o postojanju neusklađenosti ta dva akta.

Kasipović nije želio da komentariše presudu direktoru Agencije za istrage izaštitu /Sipa/ BiH Goranu Zupcu, jer kao ministar pravde nema pravo da komentariše sudske presude, ni njenu visinu ni način kako će presuda biti realizovana.

On je dodao da se, gledajući ukupan rad Gorana Zupca, može reći da je riječ o odgovornom čovjeku.

Za usvojeni Krivični zakon BiH, Kasipović je rekao da time Srpska i BiH izlaze iz rizične pozicije "da dođe na nekakve liste zbog neprovođenja određenih zakonskih rješenja".

"Mi smo u punoj saradnji sa predstavnicima srpskog naroda u institucijama BiH uskladili ovo rješenje", naglasio je Kasipović.