latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:32 | Autor: SRNA

Milići - Opozvan predsjednik skupštine

Odbornici Skupštine opštine Milići na današnjem redovnom zasjedanju opozvali su dosadašnjeg predsjednika Skupštine Branislava Spasojevića, te umjesto njega, izabrali Zorana Kipića, odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Opoziv je obavljen tajnim glasanjem, prilikom kojeg je 16 odbornika glasalo za, dok su dva bila protiv opoziva, a isti odnos glasova bio je i prilikom izbora Kipića za novog predsjednika Skupštine.

Novi predsjednik milićke Skupštine opštine Zoran Kipić rekao je Srni da SNSD ovim potezom želi da rad skupštine učini efikasnijim.

"Mi ćemo na jednoj od narednih sjednica inicirati izmjenu opštinskog statuta da bi, ukoliko uslovi dozvole, predsjednička funkcija bila volonterska", rekao je Kipić.

U saopštenju koje je danas izdao Opštinski odbor SNSD-a Milići, a koji je potpisao predsjednik Opštinskog odbora Momir Lazarević, navedeno je da građani Milića nisu zadovoljni dosadašnjim radom opštinskih funkcionera, te da je zbog toga novo rukovodstvo stranke, pokrenulo inicijativu za promjenu opštinske vlasti, a prvi korak učinjen je opozivom dosadašnjeg predsjednika Skupštine.

Smijenjeni predsjednik Spasojević, koji je tu funkciju izabran kao kadar SNSD-a, nije prisustvovao današnjem zasjedanju zbog, kako je saopšteno u opštini Milići, zdravstvenih razloga.

Opoziv je pokrenut na osnovu inicijative 12 odbornika, od ukupno 19 koliko ih ima u SO Milići, a u kojoj SNSD ima najviše mandata.