latinica  ћирилица
28/03/2015 |  07:46 | Autor: RTRS

Liga 6: Igokea kreće u odbranu titule šampiona

Utakmicama prvog kola danas počinje borba za titulu prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše i mjesto u regionalnoj ABA ligi naredne sezone.
Košarka - Foto: ilustracija
KošarkaFoto: ilustracija

U Ligi 6 nastupiće dva kluba iz Republike Srpske , Igokea iz Aleksandrovca i trebinjski Leotar, koji će i odmjeriti snage u prvom kolu, večeras u Laktašima. Utakmica u Laktašima igra se od 19 časova.

Košarkaši Igokee su aktuelni šampioni i glavni favoriti za odbranu titule prvaka BiH.

Trener kluba iz Aleksandrovca Željko Lukajić preuzima ulogu favorita, kako u susretu sa Leotarom, tako i u nastavku prvenstva.

"Zovu nas favoritima i daju nam tu ulogu od koje mi ne bježimo, jer je takva objektivna situacija. Bitno nam je da dobro otvorimo prvenstvo i da krenemo u ispunjenje glavnog cilja ove sezone, a to je odbrana titule. Poznajem Leotar iz meča polufinala Kupa Srpske i bez obzira na to što su doveli Negovanovića i Damjanovića, vjerujem da bi trebalo da dobijemo ovaj susret", rekao je trener Igokee.

Kapiten Igokee Branko Јorović smatra da je pred njegovim saigračima težak posao usprkos činjenici što ih svi vide kao nove-stare šampione.

"Vidimo da nas svi smatraju za favorite, ali Liga za šampiona će biti jako teška. Sigurno da će svi timovi imati veliki motiv protiv nas, tako a će svaka utakmica imati posebnu težinu. Mi znamo svoje ambicije i od toga ne bježimo. Glavni rivali biće nam Široki, te mladi tim sarajevskih Sparsa, mada ni ostali klubovi nisu za potcjenjivanje. Biće tu zaista dobrih mečeva i moramo svakog rivala shvatiti maksimalno ozbiljno", rekao je za "Blic RS" kapiten Igokee Branko Јorović.

Košarkaši Leotara ulaze u "Ligu 6" sa dva pojačanja, Danilom Negovoanovićem i Darkom Damjanovićem.

"Prvi favorti je svakako Igokea, ali uz njih Sparsi su ti koji su pokazali puno u prvom dijelu takmičenja. Tim iz Aleksandrovca je favorit, ne samo u meču sa nama, nego u čitavoj ligi, ali idemo da odigramo meč sa njima što bolje i pokažemo da smo zasluženo u završnom takmičenju", rekao je za "Blic" trener Leotara Dragoljub Vidačić. 

U ostalim utakmicama prvog kola Sloboda u Tuzli dočekuje sarajevski Spars, a ekipa Zrinjskog u Mostaru će ugostiti Široki.

Raspored utakmica prvog kola Lige 6:

Igokea - Leotar (19.00)
Sloboda - Spars (19.00)
Zrinjski - Široki (20.00)