latinica  ћирилица
29/03/2015 |  11:02 | Autor: SRNA

Zvezda organizuje kamp u Ugljeviku

Košarkaški klub "Crvena zvezda - Telekom" iz Beograda zainteresovan je za organizaciju košarkaškog kampa u opštini Ugljevik u ljeto i zimu naredne godine, rekao je direktor beogradske sportske gimnazije crveno-bijelih Dejan Ignjatović.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem i trenerom Košarkaškog kluba "Rudar" Miloradom Јovičićem, Ignjatović je rekao da je razgovarano o potencijalnoj saradnji, koja bi bila bazirana na organizaciju košaraškog kampa.

Perić je naveo da je saradnja opštine Ugljevik i Košarkaškog kluba "Crvena zvezda - Telekom" u interesu mladih iz cijele Republike Srpske i BiH.

"Učinićemo sve da obezbijedimo potrebne preduslove za organizovanje ovakvog kampa, s ciljem da postane tradicionalan i da Ugljevik po tome bude prepoznatljiv", rekao je Perić i dodao da je zbog neophodno izgraditi sportsku salu.

On je napomenuo da opština Ugljevik za tekuće potrebe sportista godišnje izdvoji oko 400.000 KM, ali da značajan dio sredstava obezbijedi za izgradnju sportske infrastrukture.

"Ove godine biće uloženo više od milion KM za završetak izgradnje sportske dvorane", rekao je Perić.

Trener Košarkaškog kluba "Rudar" iz Ugljevika Milorad Јovičić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, posebno što Ugljevik ima šansu da stane u red sa svjetskim i evropskim gradovima u kojima se organizuju ovakvi sportski kampovi.

"Kamp bi bio i dobra prilika za razvoj sportskog turizma", rekao je Јovičić.