latinica  ћирилица
29/03/2015 |  14:56 | Autor: B92

Bejl: Ne odgovaram kritičarima

Fudbaler Reala Garet Bejl rekao je da nema potrebu da odgovara svojim kritičarima poslije dva gola u trijumfu Velsa nad Izrealom.

Velšani su sa 3:0 slavili u Haifi i tako su došli do čelne pozicije grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Bejl se posljednjih nedjelja našao na udaru navijača, ali i španskih medija, zbog igara u dresu "kraljevskog kluba", a sve je kulminiralo poslije poraza od Barselone sa 2:1, kada je njegov automobile platio ceh.

Međutim, najskuplji fudbaler na svijetu je svojim kritičarima odgovorio golovima u trijumfu nad Izraelom.

“Nemam potrebu da odgovaram kritičarima. Svi znaju, ja znam, šta mogu da uradim. Postoje usponi i padovi u fudbalu, morate to da prihvatite i odgovorite igrama na terenu. Ne osjećam da treba nekome da pokažem da su u pravu ili ne, moram samo da igram fudbal“, rekao je Bejl.

Bejl je istakao da posebno uživa da igra za reprezentaciju.

“To je velika čast za mene i zbog toga je najvažnije da se fokusiram na svoju igru i da nikoga ne slušam. Samo uživam u fudbalu sa momcima“, naglasio je Bejl.

Zahvaljujući golovima u Haifi, Bejl sada dijeli šesto mjesto na listi najboljih strelaca Velsa sa Klifom DŽonsom, Markom Hjuzom i Robertom Ernšoom. 25-godišnji napadač Reala je postigao 16 golova na 49 utakmica za Vels.

“Sjajno je postići gol u dresu reprezentacije, ali je pobjeda najvažnija. Vrijedno smo radili i svaki igrač na terenu ima zasluge u tome“, rekao je Bejl.