latinica  ћирилица
30/03/2015 |  09:02 | Autor: Agencije

Ivanović: Devet bodova nas vodi u Francusku

Reprezentacija Srbije mora da pobijedi bar tri od preostale četiri utakmice ako želi da se plasira na Evropsko prvenstvo, rekao je kapiten Branislav Ivanović.

"Moraćemo negdje da napravimo brejk i na strani osvojimo bodove. Cilj mora da nam bude devet bodova iz preostale četiri utakmice – to je minimum koji bi nam dao nadu da možemo da se nađemo na Evropskom prvenstvu", rekao je Ivanović.

Srbija je u nedjelju izgubila od Portugala 2:1, čime je znatno umanjila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Neke stvari moramo mnogo, mnogo bolje. Sada ćemo igrati tešku utakmicu protiv Danske, u nezgodnoj smo situaciji, ali taj duel je za nas finale, doduše kao što je bila i sa Portugalom, ali definitivno je da nam je susret sa Danskom posljednja šansa", ukazao je Ivanović.

Srbija poslije četiri kola ima jedan bod i pretposljednja je na tabeli Grupe I kvalifikacija, iza Portugala sa devet, i Danske i Albanije sa sedam bodova.

Ivanović je kazao da se reprezentacija uplašila na početku susreta sa Portugalom na stadionu Benfike u Lisabonu.

"U prvom poluvremenu smo morali bolje, bili smo uplašeni na početku, ušli smo sa previše poštovanja prema protivniku. S druge strane, i oni su imali veliki respekt prema nama. Prvo poluvrijeme nije naše pravo lice, drugo je bilo bolje, ali nedovoljno da bi se osvojili bodovi", kazao je Ivanović, "Na poluvremenu smo znali da ćemo drugo odigrati bolje. Iskoristili smo šansu, postigli pogodak, ali primili drugi. To su sve neke stvari koje su za analizu, a vidjećemo šta ćemo moći da popravimo, šta moramo da popravimo", rekao je kapiten.

Ivanović je dodao da je nedopustiv način na koji je Srbija primila pogodak u Lisabonu.

"Skok igra i prekidi su naša velika prednost i trebalo bi da nam budu dobra strana, a mi već četvrtu utakmicu primamo gol iz prekida", jasan je Bane.

Srbija će u narednom kolu kvalifikacija igrati u Kopenhagenu protiv Danske 13. juna.