latinica  ћирилица
30/03/2015 |  15:27 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa delegacijom kompanije "Gorenje"

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u svom kabinetu sa delegacijom kompanije "Gorenje" iz Velenja.
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa delegacijom kompanije Gorenje iz Velenja - Foto: SRNA
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa delegacijom kompanije Gorenje iz VelenjaFoto: SRNA

 Na sastanku je razovarano o potencijalima i mogućnostima uspostavljanja saradnje preduzeća iz Republike Srpske i kompanije „Gorenje“ po pitanju nabavke, materijala, sirovina i komponenti za potrebe proizvodnje u fabrika kompanije „Gorenje“.

Cvijanovićeva je upoznala predstavnike kompanije „Gorenje“ sa privrednim potencijalima i raspoloživim kapcitetima u Srpskoj, kao i sa aktivnostima koje se provode po pitanju unapređenja poslovnog ambijenta i reformama koje imaju za cilj rastređenje privrede.

Predstavnici „Gorenja“ prezentovali su raspoložive kapacitete, mogućnosti i različite modele potencijalnog partnerstva u Srpskoj u oblasti sakupljanja i prerade elektronskog i elektroničkog otpada.

Ovom prilikom iskazana je spremnost na saradnju na budućim zajedničkim projektima na obostranu korist.

Sastanku su prisustvovali i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.