latinica  ћирилица
31/03/2015 |  17:10 | Autor: RTRS

Borac dobija evropsku licencu

Fudbaleri Borca biće u prilici da ovog ljeta zaigraju na međunarodnoj, ukoliko to izbore kroz Kup Bosne i Hercegovine ili Preimjer ligu.
FK "Borac" Banjaluka - Foto: RTRS
FK "Borac" BanjalukaFoto: RTRS

Direktor kluba sa "Gradskog" stadiona Robet Zrilić, u izjavi za portal borac-sport, rekao je da je sa svim povjeriocima potpisan sporazum o reprogramu dugovanja koja klub ima prema njima, te da je sva potrebna dokumentacija poslata u Sarajevo, na adresu Fudbalskog saveza BiH.

"Sa svim povjeriocima smo u proteklim danima našli zajednički jezik i sa zadovoljstvom mogu da istaknem da je sa svima njima dogovoren reprogram isplate dugovanja, što je i bio uslov za evropska takmičenja. Klupski sekretar Siniša Račić otputovao je u Sarajevo kako bi predao sve dokumente i zahtjev za dobijanje licence kako bi sadašnji prvi tim mogao bez problema da nastupi u takmičenjima pod okriljem evropske kuće fudbala. Naravno, na evro-sceni ne želimo da budemo samo pasivni posmatrači jer je velika želja svih nas da se eliminiše bar jedan protivnik, što automatski znači veliki priliv prihoda u klupsku kasu, rekao je direktor kluba iz Platonove.

Podsjećamo, fudbaleri Borca trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli Premijer lige sa 34 boda, sedam manje od lidera Širokog Brijega, dok su se u Kupu plasirali u polufinale.

Pred izabranicima Vlade Јagodića je utakmica 19. kola Premijer lige, u kojoj će "crveno-plavi" gostovati kod ekipe Čelika u petak, 3. aprila.