latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:00 | Autor: sportske.net

Blažević: Sa Srbijom bih postao prvak svijeta

Novi neuspjeh fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Euro 2016, ovog puta u Portugalu (1-2) nije ostavio ravnodušnim ni legendarnog hrvatskog stručnjaka Miroslava Ćira Blaževića.

Blažević je u izjavi za list ''Alo'' konstatovao kako je poslije poraza trener uvijek najveći krivac, a to je u ovom slučaju Radovan Ćurčić, kome je meč u Lisabonu bio i prvi takmičarski od dolaska na selektorsko mjesto.

Ipak, Blažević u tome ne vidi bilo kakvo opravdanje ili olakšavajuću okolnost za srpskog selektora.

''Ne poznajem njegov rad, znam da je kratko na čelu tima, ali morao je da smisli kako da tuče Portugal, koji uopšte nije tim pred kojim protivnik treba da drhti'', jasan je Blažević.

Zbog toga, Ćiro ne krije da bi i sam rado sjeo na klupu ''Orlova'' i poveo nacionalni tim Srbije ka Evropskom prvenstvu.

''Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bismo prvaci svijeta! Imate strašan tim, ali ga treba ukomponovati. Igrači moraju da se motivišu, a ko to bolje zna od mene'', poručio je Blažević.

Naravno, nova promjena selektora reprezentacije Srbije nije realna u dogledno vrijeme, bez obzira da li će se Srbija plasirati na EURO ili ne, jer je Radovan Ćurčić doveden kao dugoročno rješenje, do kraja narednog kvalifikacionog ciklusa.