latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:35 | Autor: sportske.net

Revolucionarna odbrana u španskoj četvrtoj ligi

Kapiten španskog nižerazrednog fudbalskog kluba Kuarte Industrijala na revolucionaran način je branio svoj gol nakon izvođenja kornera protivničke ekipe.

Lokalni klub iz predgrađa Saragose, Kuarte Industrijal, takmiči se u španskoj Terceri, četvrtoj nacionalnoj ligi, a za vikend je na stadionu "Munisipal" ugostio drugoplasiranu ekipu na tabeli.

Kapiten domaćeg sastava Danijel Nadales već devet godina brani boje Kuarte Industrijala pa kao starosjedilac zna kako se nedostatak fudbalskih kvaliteta i fizičkog potencijala može nadoknaditi trikovima za koje je najvažnije da ih sudije ne vide.

Nadales je za vikend uveo fudbalsku revoluciju i izborio se za svojih pet minuta slave načinom na koji se postavio u odbrani dok je branio korner.

"Bili su za po tri glave viši od nas. Nije bilo šanse da im pariram pa sam u djeliću sekunde odlučio da se popnem na stativu. Sve se desilo vrlo brzo, sudije i saigrači nisu ni primijetili" objašnjava Nadales.

Situaciju u kojoj se Nadales okačio za stativu sa nemjerom da interveniše ukoliko lopta krene pod prečku niko nije primijetio osim revnosnih fotografa koji su prisustvovali utakmici.

Korner koji su gosti izveli nije ugrozio gol ekipe Danijela Nadalesa pa je njegova fudbalska inovacija ostale neupotrebljiva.

Sudije nisu primijetile ovaj detalj a da je Nadales intervenisao i spriječio postizanje pogotka potpomažući se stativom arbitar bi morao da mu pokaže žuti karton i da prizna gol.