latinica  ћирилица
01/04/2015 |  09:16 | Autor: B92

Stojković: Srbija bez vođe na terenu i želje za pobjedom

Proslavljeni srpski fudbaler Dragan Stojković rekao je da je kod reprezentativaca naše zemlje bio primijetan nedostatak želje u porazu od Portugala.

"Orlovi" su u Lisabonu poraženi sa 2:1 i na polovini kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine drže pretposljednje mjesto na grupi I sa samo jednim bodom.

"Ili su loše vođeni, ili igraju u lošem sistemu, ili previše defanzivno. Gledao sam utakmicu i sve se vidjelo kao na dlanu. Mnogo sam se nervirao, jer je očigledan nedostatak želje u ključnim momentima utakmice", rekao je Stojković u intervjuu za "Večernje novosti".

Stojković je istakao da bi Srbija u grupi sa selekcijama Danske, Portugala, Albanije i Јermenije najmanje trebalo da bude na drugom mjestu.

"Više je nego očigledno da nemamo tim. Da nešto ne štima u igri, ali ni u pripremi utakmica. Pričao sam sa nekoliko vrhunskih trenerskih imena. Niko ne može da vjeruje da od ovakvih pojedinaca mi ne možemo da sastavimo kompaktnu reprezentaciju", naglasio je popularni Piksi.

Legendarni fudbaler je istakao da je za njega nevjerovatno da lideri tima budu dva beka – Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

"Suština je u sljedećem – reprezentacija Srbije mora da ima lidera na terenu koji će igrati na sredini terena, koji će biti kreator igre i koji će praviti očiglednu razliku kada lopta krene ka napadaču, kada treba da se napravi neka dobra akcija", istakao je Stojković.

Na pitanje da li ima takvog u timu Srbije, Stojković je rekao:

"Ima! To bi možda mogao da bude mali Ljajić. Ali on još mnogo mora da radi na sebi. Da bude, sportski rečeno, bezobrazniji na terenu. Sve u svemu, nemamo vođu, a tako nam nedostaje".

Stojković je, takođe, naglasio da nešto mora da se promijeni i da kult reprezentacije još nije izgubljen.

"Očigledno je da je oko reprezentacije loša atmosfera. Ona se, naravno, popravlja samo dobrim rezultatima A tima. Ponavljam, mnogo je razloga koji su za duboku analizu i za koje objašnjenje nemaju ni najbolji svjetski stručnjaci. Ima spasa, ako se nešto pod hitno promijeni. Da vidimo da li je to tim, da li je to sistem igre, da li je to promocija novog vođe ekipe. S koje god strane da pogledamo, to je, na moju veliku žalost, očaj", rekao je Stojković.