latinica  ћирилица
10/04/2015 |  12:44 | Autor: sportske.net

Albanci traže tri boda iz susreta sa Srbijom

Fudbalski Savez Albanije se nada da bi njihova reprezentacija mogla da dobije tri boda iz meča sa selekcijom Srbije koji je prekinut u oktobru na stadionu Partizana nakon provokacija albanskih navijača sa dronom.

Oni su u saopštenju rekli da se nadaju da će Sud za sportsku arbitražu u Lozani, donijeti odulku po kojoj će njima biti dodijeljena tri boda sa te utakmice, pozivajući se na činjenicu da je UEFA dodijelila tri boda Rusiji na meču koji je igran u Podgorici, a koji su domaći navijači prekinuli pogodivši golmana Akinfejeva bakljom, a durgi put je prekid uslijedio kada je došlo do sukoba igrača.

"UEFA je donijela ispravnu odluku kada je u pitanju meč između Crne Gore i Rusije, ali se nije vodilia istim principima kada su dodijeljeni bodovi sa meča Srbija - Albanija, kada su navijači Srbije bacali stolice, pirotehniku i ostale predmete na naše igrače."

"Fudbalski savez se nada da će Sud u Lozani pravedno odlučiti 17. aprila i našoj selekciji dodijeliti tri boda. Ta tri boda koja bi nama dodijelili, išla bi u korist fudbala a ne samo selekcije Albanije", navodi se na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Albanije.

Sa ova tri boda, kojima se nadaju, Albanci bi već bili na pragu plasmana na EP u Francusku.

Kakva će biti nova odluka ostaje da vidimo 17. aprila kada bi sud trebalo da odluči.