latinica  ћирилица
17/04/2015 |  13:45 | Autor: SRNA

Kreativna radionica o Polkeovim radovima

U okviru pratećeg programa izložbe "Muzika nepoznatog porijekla" umjetnika Zigmara Polkea, u organizaciji Gete institut BiH, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske organizovana je kreativna radionica "Pitati i preispitivati".
Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske - Foto: RTRS
Muzej savremene umjetnosti Republike SrpskeFoto: RTRS

U radionici, čiji je moderator eminentni profesor Vibke Trunk iz Njemačke, učestvuje više od 30 srednjoškolaca i studenata, saopšteno je iz Muzeja.

- Program radionice podrazumijeva da kroz teorijske i praktične vježbe polaznici radionice učestvuju u preispitivanju i analizi značenja izloženih djela Zigmara Polkea, doprinoseći nastajanju novih interpretacija stvaralaštva ovog značajnog evropskog i svjetskog umjetnika - navodi se u saopštenju.

Učesnici radionice pozvani su na svojevrstan dijalog sa Polkeovim radovima i jedno zajedničko kreiranje procesa u kojem će pisanjem ili crtanjem izražavati svoje utiske i promišljanja o ovoj umjetnosti.

Rezultati njihovog kreativnog procesa biće predstavljeni u okviru postavke izložbe i time ponuđeni publici i posjetiocima Muzeja kao moguća tumačenja i podsticaji za dalje analize Polkeovog djela.