latinica  ћирилица
18/04/2015 |  08:54 | Autor: SRNA

Predsjedništvo Saveza logoraša o ostavci Dukića

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske održaće danas u Banjaluci vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrana ostavka Branislava Dukića na funkciju predsjednika Saveza.
Savez logoraša Republike Srpske - Foto: SRNA
Savez logoraša Republike SrpskeFoto: SRNA

 
Vanredna sjednica biće održana u prostorijama Saveza logoraša Republike Srpske u Banjaluci sa početkom u 12.00 časova.

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ donijelo je 9. aprila odluku o prestanku saradnje sa Savezom logoraša Republike Srpske zbog, kako su istakli, Dukićeve ratne prošlosti.

Branislav Dukić je 14. aprila podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske da bi, kako je naveo, zaštitio integritet ovog saveza.

"Svima koji smatraju da su me zakulisnim radnjama eliminisali iz Saveza logoraša Republike Srpske poručujem da nisu uspjeli da omalovaže rezultate mog rada u ovom savezu, od ličnih svjedočenja u Hagu i prikupljanja obimne dokumentacije i publicističke građe, do uspostavljanja Saveza u respektabilno udruženje od javnog interesa i značaja za Srpsku", rekao je Dukić.

On kaže da je odluku Predsjedništva BORS-a o prestanku saradnje sa Savezom logoraša objavio samo portal BN televizije, koja je, kako navodi, proteklih mjeseci vodila bjesomučnu harangu protiv njega i njegovog ponovnog izbora za predsjednika Saveza logoraša, saopšteno je iz ovog saveza.

On je naveo da će Savez logoraša Republike Srpske i dalje punim kapacitetom i samostalno nastaviti rad na programskim ciljevima koje je do sada više nego uspješno izvršavao, bez obzira na sve opstrukcije onih koji bi da ga uklone sa javne scene.