latinica  ћирилица
19/04/2015 |  12:46 | Autor: SRNA

Ministarstvo: Podrška SB reformskim procesima u Srpskoj

Potpredsjednik Svjetske banke za Evropu i centralnu Aziju Laura Tak u razgovoru sa ministrom finansija Republike Srpske Zoranom Tegeltijom pozitivnim je ocijenila reformske procese Vlade Srpske i istakla da će ova banka finansijski podržati te aktivnosti.
Ministar Tegeltija i Laura Tak u Vašingtonu - Foto: SRNA
Ministar Tegeltija i Laura Tak u VašingtonuFoto: SRNA

Tegeltija je u Vašnigtonu razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke koji su posebnu pažnju obratili na program "Zajam za razvojne politike", a koji nije ratifikovan u parlamentu BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ovaj program nije ratifikovan, uprkos činjenici da su u prethodne tri godine vlade Srpske i Federacije BiH ispunile veoma zahtjevne reformske procese koji su podržali i entitetski parlamenti.

Predstavnici Svjetske banke su spremni da preduzmu neophodne aktivnosti i mjere da se slične blokade ne bi ponavljale u narednom periodu.

Oni su izrazili očekivanja da će ratifikacija navedenog programa biti ponovno na dnevnom redu Parlamentarne skupštine BiH najkasnije u narednih mjesec dana, navodi se u saopštenju.