latinica  ћирилица
21/04/2015 |  17:42 | Autor: SRNA

Brčko- Suspendovan bivši šef policije Goran Lujić

Goran Lujić suspendovan je danas sa mjesta višeg inspektora u Јedinici za istraživanje ratnih zločina, nakon što je protiv njega Tužilaštvo distrikta pokrenulo istragu zbog sumnje da je, dok je bio na čelu Policije Brčko distrikta, počinio više krivičnih djela, saznaje Srna u brčanskoj policiji.
Goran Lujić - Foto: 24 sata info
Goran LujićFoto: 24 sata info

Ova suspenzija uslijedila je na osnovu naredbe Tužilaštva Brčko distrikta o pokretanju istrage protiv policijskog službenika čiji su inicijali G.L, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je imenovani počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja, zloupotreba službenog ovlašćenja i falsifikovanje isprave, izjavio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Prema njegovim riječima, G.L. je suspendovan zato što bi njegov dalji rad mogao štetiti ugledu policije i jer bi mogao uticati na kvalitet provođenja istrage.

Prema pisanju federalnih portala, Lujić je suspendovan do okončanja krivičnog postupka, s obzirom na to da je protiv njega Tužilaštvo distrikta donijelo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i produženog krivičnog djela krivotvorenje službene isprave.

Navodno, Lujić je u brčanskom naselju Kolobara skrivio saobraćajnu nezgodu u kojoj je udario u drugo vozilo, te zloupotrebio svoj službeni položaj jer je izvještaj o toj događaju lažiran pa se tvrdilo da je nezgodu izazvao drugi policijski službenik koji je vozio auto kojim se isključivo koristi Lujić. Kako navode portali, slučaj je rasvijetljen te je ustanovljeno da je Lujić, sada raspoređen na poslove višeg istražioca ratnih zločina, zapravo skrivio nezgodu.

Lujića je na poziciji šefa policije u februaru naslijedio Goran Pisić.