latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:19 | Autor: novosti.rs

Mitrović: Prvi trofej ABA lige je dovoljan motiv

Košarkaši Crvene zvezde i Cedevite igraju večeraas prvi finalni meč ABA lige.

Kapiten "crveno-bijelih Luka Mitrović pobio sve tvrdnje oko umanjenog značaja serije protiv hrvatskog šampiona.

"Ako ćemo da se zadovoljimo samim igranjem u finalu, onda ne bi trebalo ni da budemo ovdje" – naglasio je predvodnik ekipe koja je u dosadašnjem dijelu sezone imala tek tri poraza, dva u regularnom dijelu sezone.

Bilo bi suludo da hronični lider šampionata papir sa ulogom favorita protiv Cedevite stavi u fioku, a ne u knjigu istorije kluba.

"Imamo priliku da postanemo prva generacija koja će osvojiti regionalnu ligu. To je dovoljan motiv za sve nas", otklanja Mitrović svaku dilemu.

"Obje ekipe su ulaskom u finale napravile veliki uspeh i skinule pritisak sa leđa, ali niko se time neće zadovoljiti. Očekuje nas veoma teška serija, evroligaški duel".

Mnogo energije je potrošila Zvezda u polufinalnom okršaju sa Partizanom, a sezona nije ni blizu gotove.

"Ovo nam je 60.meč koji igramo ove sezone" – naglasio je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Sistem takmičenja je takav da je polzfinale dobilo na većem značaju. Plasman u Evroligu je ogroman uspjeh, ali velika borba i dalje je pred nama. Potrebno je da opet budemo jako kvalitetni i odgovorni, da odigramo dobro kako bismo uzeli trofej prvi put u istoriji. Volio bih da publika pomogne mladoj ekipi. Da dobrom igrom povedemo u seriji.

Rival je specijalista za iznenađujuće brejkove u gostima, igrači Јasmina Repeše ne zaziru od žestoke atmosfere na terenu protivnika.

"Svjesni smo kvaliteta i iskustva koje ima Cedevita. Posjeduju veliki talenat, igrači su karijere gradili u najjačim evropskim klubovima. Vidjelo se i u Podgorici koliko su jaki", podsjeća Radonjić na pobjedu u seriji poslije vođstva Budućnosti od 2:0.