latinica  ћирилица
22/05/2015 |  06:59 | Autor: RTRS

Kosanović upitan za klupu Zvezde, Norvežanin Trond Solid u igri?

Fudbalski klub Crvena zvezda još uvijek se nalazi u potrazi za novim trenerom.

Taman kada se činilo da je postignut dogovor da Milorad Kosanović naslijedi Nenada Lalatovića na klupi "crveno-bijelih" dogodio se obrt kojem su možda kumovali i navijači kluba uz Ljutice Bogdana.

Naime, u četvrtak su na zidovima upravne zgrade FK Crvena zvezda osvanuli grafiti sa porukama "Kosane odlazi" i "Kosara odlazi" čime su navijači jasno stavili čelnicima kluba do znanja šta misle o povratku iskusnog trenera na "Marakanu".

Da nije riječ o stavu individualaca svjedoče i poruke sa navijačkih sajtova i foruma na kojima "Delije" decidirano odbacuju mogućnost da Milorad Kosanović preuzme ekipu, prenio je portal sportske.net.

Ni članovi Upravnog odbora FK Crvena zvezda nisu jedinstveni po pitanju izbora novog trenera što je za "Sport" potvrdio Ivica Tončev.

"Postoje činjenice koje su neizbrisive, a to je da aktuelna situacija diktira poteze. Lično se zalažem za to da stranac bude trener Zvezde" kazao je Tončev.

"Blic" je došao do informacije da je Norvežanin Trond Solid jedan od kandidata za nasljednika Nenada Lalatovića a vjerovatno ga je predložio sam Ivica Tončev koji želi stranca na klupi.

Norvežanin je u trenersoj karijeri osvojio 13 trofeja (posljednji je Kup Holandije sa Herenvenom 2009. godine). Trenirao je i Bodo, Rozenborg, dva puta Gent, Briž (pet godina), Olimpijakos, Herenven, Al Ahli i Lirs. Nije radio od rastanka sa turskim Elazigom od kraja 2013.

Nakon svega se može konstatovati da izbor trenera u Crvenoj zvezdi neće ići tako lako.