latinica  ћирилица
22/05/2015 |  11:40 | Autor: Glas Srpske

Banjalučanin Ozren Đurđević sudi na US openu

Teniski arbitar Ozren Đurđević sudiće na četvrtom grend slemu sezone US openu, što je potvrda da je ovaj Banjalučanin jedan od najboljih arbitara na svijetu
Ozren Đurđević - Foto: Screenshot/YouTube
Ozren ĐurđevićFoto: Screenshot/YouTube

Turnir u Njujorku počinje 31. avgusta, a tamo će se naći i Đurđević, kome će se tako ispuniti dječački san da sudi na terenima "Flešing Medouza". Iako je do sada dijelio pravdu na mnogim velikim turnirima, među kojima je bio u prošlogodišnji Vimbldon, upravo je ovaj turnir bio njegova najveća želja. Poslije mnogo godina rada, truda i dobro odrađenih turnira, došao je poziv organizatora US opena.

- To mi je bio glavni cilj već nekoliko godina. Za mene ne postoji ništa iznad toga. Kada su me primili na Vimbldon, znao sam da je svaki put malo lakše doći do drugih turnira. Do sada sam u karijeri uradio dosta toga, ostvario sam mnoga poznanstva i sada to mnogo lakše ide. Sudiću kvalifikacije i sve do polufinala. Tamo sam od kraja avgusta do 10. septembra. Vjerujem da su mi sada velike šanse da me pozovu za Australijen open naredne godine - kazao je Đurđević.

Propozicije za dolazak na US open su vrlo rigorozne i malo koji arbitar ima tu privilegiju da sudi najboljim svjetskim teniserima u Njujorku. Đurđević će tako biti prvi Srbin koji je sudio na ovom turniru, jednom od najcjenjenijih na svijetu.

- Veoma je teško upasti na ovaj turnir. Oni imaju dovoljno svojih sudija, a onda ima i razmjena sa ostala tri grend slema. Tamo je najrigoroznija selekcija, bukvalno sve gledaju, prošlost, ocjene, sve. Šanse da upadneš tamo su 1:1.000.000, ali eto ja sam uspio i izuzetno mi je drago zbog toga - dodao je Đurđević.

Ovaj Banjalučanin je jedini arbitar iz regiona koji sudi na najjačim svjetskim turnirima. Pored US opena, ove godine ponovo će dijeliti pravdu na Vimbldonu, što je potvrda da je prošle sezone dobro odradio posao.

- U Londonu ću takođe suditi od kvalifikacija do polufinala. Јedini sam sa ovih naših prostora koji radi najveće kategorije i zato sam ponosan - zaključio je Ozren.

Sudio finale Rima


Ozren Đurđević je ove godine već sudio nekoliko velikih turnira, među kojima i posljednji masters u Rimu. Tamo je sudio sva četiri finala, tako da je bio arbitar i meča Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

- Taj turnir je jedan od mojih najdražih. Među najbolje je organizovanim i tamo sve funkcioniše besprijekorno. Drago mi je što je Novak osvojio i što je finale bilo onako dobro. Ove godine sam takođe sudio Dubai, Dohu i Istanbul, gdje je pobijedio Federer - kazao je Đurđević.