latinica  ћирилица
22/05/2015 |  13:09 | Autor: B92

Novak i Nadal u istoj četvrtini!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaće se sa Јarkom Nieminenom iz Finske u prvom kolu Rolan Garosa.

U projektovanom polufinalu Đoković bi se sastao sa Marejem, a Rodžer Federer sa Tomašom Berdihom.

Prvi teniser svijeta na startu će se sastati sa sa Јarkom Nieminenom iz Finske. Novak je dobio četiri od pet okršaja sa Fincem, uključujući i posljednji, prije dvije godine u Monte Karlu (6:4, 6:3).

U drugoj rundi Novak će igrati sa boljim iz duela Žil Miler – Paolo Lorenci, a prije očekivanog četvrtfinala sa Nadalom projektovani protivnici su mu Bernard Tomić i Kevin Anderson.

Rafael Nadal na startu za rivala ima 304. tenisera svijeta, 18-godišnjeg Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom – levorukim Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala jeste Grigor Dimitrov.

Endi Marej počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga čekaju Pospišil ili Sousa, a na putu do četvrtfinala sa Davidom Fererom trebalo bi da mu se nađu i Nik Kirjos i DŽon Izner.

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga vjerovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi prije polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Filip Krajinović nije imao sreće sa žrijebom, pošto će na startu igrati sa 17. nosiocem Davidom Gofanom, od kojeg je izgubio u jedinom okršaju u Ševeningenu prošle godine. Belgijanac je igrao četvrtfinale u Rimu, a u Parizu je prije tri godine stigao do osmine finala.

Viktor Troicki postavljen je za 31. nosioca i na startu će igrati sa Јan-Lenardom Štrufom, 196 cm visokim Nijemcem koji je trenutno 98. na ATP listi. Biće to njihov prvi međusobni susret, a ako pobijedi, Troickog u drugom kolu čekaju Boleli ili Darsis. Projektovani rival u trećem kolu mu je David Ferer.

Dušan Lajović brani četvrto kolo od prošle godine, a na početku će igrati sa Maksimom Gonsalesom, od kojeg je izgubio prošle godine u Rimu. Gonsales ima 31 godinu, trenutno je 115. na svijetu, a ako uspije da ga prođe, Lajovića u drugom kolu najvjerovatnije čeka Stan Vavrinka.

Srbi u prvoj rundi:
Novak Đoković – Јarko Nieminen
Dušan Lajović – Maksimo Gonsales
Filip Krajinović – David Gofan
Viktor Troicki – Јan-Lenard Štruf

Projektovani parovi četvrtfinala:
Novak Đoković – Rafael Nadal
Endi Marej – David Ferer
Kei Nišikori – Tomaš Berdih
Rodžer Federer – Stan Vavrinka