latinica  ћирилица
22/05/2015 |  15:25 | Autor: SRNA

Osmanović: Tokić nepoželjan u Konjević Polju

Predsjednik Skupštine opštine Bratunac Adil Osmanović izjavio je Srni da danas nije bilo okupljanja ispred pravoslavne crkve u Konjević Polju, koje je najavio predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, koji je nepoželjan u ovoj sredini
Prazno dvorište pravoslavne crkve u Konjević Polju-niko se nije odazvao Tokićevom pozivu - Foto: SRNA
Prazno dvorište pravoslavne crkve u Konjević Polju-niko se nije odazvao Tokićevom pozivuFoto: SRNA

- U Konjević Polju nije bilo niti će biti okupljanja, jer je Tokić nepoželjan u ovoj mirnoj sredini. To je jedan politički marginalac koji je mijenjao stranke i ostao bez ičije podrške, pa po svaku cijenu želi da skrene medijsku pažnju i vratiti se u javnost, izazivanjem problema u Bratuncu i drugim povratničkim sredinama, što neće biti dozvoljeno - rekao je Osmanović.

Osmanović kaže da Tokić u Konjević Polju nema niti će imati pristalica, te ističe da predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda "nema podršku ni u rodnom Gradačcu, a kamoli na drugim mjestima".

"Osuđujem njegovo djelovanje i takvi nisu potrebni u Konjević Polju i Bratuncu, gdje želimo da živimo normalno, gradimo suživot i privučemo investitore da bi se otvarala nova radna mjesta i poboljšavao standard građana", rekao je Osmanović.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci iz Konjević Polja žele mirno da žive i ne izazivaju probleme i zbog toga se danas niko nije odazvao na Tokićev poziv, što pokazuje koliki ugled uživa u ovoj sredini.

- Ovdje su nepoželjni svi koji narušavaju mir i izazivaju bilo koji vid mržnje i netrpeljivosti - poručio je Osmanović.

On ističe da Tokića dobro poznaje još dok je bio član SDP-a BiH i da je riječ o "osobi koja govorom mržnje i šovinističkom retorikom po svaku cijenu želi da privuče pažnju, prikupi sljedbenike i izazivanjem incidenata pokuša se vratiti u politički život".

- Ali, on je prošlost i sve što čini samo ga još više udaljava od drugih - kaže Osmanović.

Okupljanje Bošnjaka nije bilo najavljeno bratunačkoj policiji, niti je danas između 12.00 i 13.00 časova bilo policije u Konjević Polju, a plato ispred crkve bio je prazan i niko se nije odazvao na Tokićev poziv.

Kako Srna saznaje, do okupljanja eventualnih Tokićevih pristalica nije došlo danas ni u Vlasenici, što je on takođe bio najavio.

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i još jedna osoba uhapšeni su danas u Banjaluci, nakon što su u blizini Skupštine grada istakli zastavu takozvane Armije RBiH, saznaje Srna.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se 22. maja masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama takozvane Armije RBiH uz parolu "Zastava BiH na svakom pedlju naše države".

On je ranije izjavio da je povod za isticanje zastava godišnjica prijema BiH u UN. "Dana 22. maj BiH je primljena u UN. Masovno okupljanje u entitetu Republika Srpska. Masovno donošenje zastava. Šetnje, skupovi, manifestacije", naveo je Tokić u pozivu.

Tokić je na prošlogodišnjim opštim izborima bio kandidat za predsjednika Republike Srpske.