latinica  ћирилица
22/05/2015 |  15:41 | Autor: RTS

Hag naložio povratak lidera SRS-a; Šešelj: Neću se predati

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić rekao je da je Žalbeno vijeće Haškog tribunala donijelo odluku po kojoj lider radikala Vojislav Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja. Šešelj: Ostajem pri odluci da se dobrovoljno neću predati.
Vojislav Šešelj - Foto: TANЈUG
Vojislav ŠešeljFoto: TANЈUG

"Žalbeno veće Haškog tribunala izdalo je nalog da Vojislav Šešelj do 26. maja bude vraćen u pritvorsku jedinicu", rekao je Milorad Mirčić Tanjugu.

Vojislav Šešelj je reagovao u izjavi agenciji Beta rekavši da se neće dobrovoljno predati. "Izdali su nalog Vladi Srbije da me isporuči do 26. maja, ali ja taj nalog još pisano nisam dobio. Јa se dobrovoljno neću predati, ali neću ni bježati", rekao je Šešelj.

Lider radikala dodao je da zakon propisuje da se pred domaćim sudovima mora pokrenuti sudski postupak koji traje 14 dana, da bi se odlučilo o njegovom izručenju.

"Šta će dalje biti i kako će se odvijati situacija, ja to ne znam, to morate da pitate premijera Vučića i predsjednika Nikolića", rekao je Šešelj.

Služba za saradnju sa medijima Haškog tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće tog suda donijelo bilo kakvu odluku u vezi sa Vojislavom Šešeljom i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu tribunala.

"Mi nemamo nikakvih informacija o bilo kakvoj novoj odluci sudskih vijeća u predmetu Šešelj. Ukoliko dobijemo bilo kakve informacije, svakako ćemo vam ih proslijediti", navodi se u pisanoj informaciji Službe za saradnju sa medijima Haškog tribunala dostavljenoj Tanjugu.

Ni srpsko Ministarstvo pravde nije dobilo nikakav dopis koji bi se ticao Šešelja i njegovog eventualnog povratka u Hag.