latinica  ћирилица
22/05/2015 |  18:29 | Autor: RTRS

Nadal: Mislim da mogu do desete titule na Rolan Garosu

Branilac trofeja na Raolan Garosu Rafael Nadal kaže da je spreman da napadne jubilarnu desetu titulu u Parizu.
Rafael Nadal (FOTO: movietvtechgeeks.com) -
Rafael Nadal (FOTO: movietvtechgeeks.com)

Sjajni Španac ima samo jedan poraz na Rolan Garosu, ali ga zbog trenutne forme ne gledaju kao prvog favorita.

On ipak vjeruje da može da osvoji još jednu titulu, a o eventualnom duelu sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu nije htio da govori, prenosi B92.

"Volio bih da dođem do tog meča. Ne vidim lak put do tog duela. To je četvrtfinale, a još nisam ni počeo prvo kolo. Koncentrišem se samo na stvari koje moram da uradim pre prvog meča, a ako stignem do četvrtfinala, onda ćemo moći da pričamo o tom duelu dva dana", rekao je Nadal.

Španac kaže da nije u očajnoj formi, iako nije osvojio turnir na šljaci pre Rolan Garosa.

"Moja forma nije užasna, ali kada se uporedi sa nekim prethodnim godinama onda izgleda loše. Uvijek će biti upoređivanja kada ste u prošlosti ostvarili mnogo. Kada gubite više nego ostali momci, onda je svakako samopouzdanje na nešto nižem nivou. Ali, imam sve manje loših dana, konstantniji sam, dajem sve od sebe i mislim da mogu do desete titule. Ako ne, nastaviću sezonu. Važno je odigrati cijelu sezonu, bez povreda i onda ću vidjeti gdje sam".

Neki smatraju da nije pametno što je Nadal prethodnih nedjelja bio iskren kada je u pitanju njegova forma.

"Јa kažem ono što osjećam. Neću lagati ukoliko nije 100% neophodno. Nisam nov na ATP turu, tu sam već 13 godina. Na kraju dana, možete da lažete, ali ne i na terenu. Kada kažem da ne znam šta će se dogoditi, to i mislim. To ne znači da ne vjerujem u sebe. Mislim da sam spreman. Kada god dođem ovdje, osjećam da sam na najvažnijem mjestu za moju karijeru, svaka godina je bila posebna. Čak i ona kada sam izgubio, to je bilo loše iskustvo, ali je bilo iskustvo. Pokušavam da učim i živim kroz ta iskustva. Poseban je osjećaj vratiti se ovdje. Ali, prošlost je prošlost. Sada je 2015. godina", rekao je Nadal.

Raolan Garos počinje u nedjeljeu, a Nadala na otvaranju očekuje 304. tenisera svijeta, 18-godišnji Kventin Halis iz Francuske.