latinica  ћирилица
22/05/2015 |  21:58 | Autor: B92

Marej: Đoković je favorit na RG, ali Nadala ne treba otpisati

Treći teniser svijeta Endi Marej rekao je da igra bez dileme najbolji tenis na šljaci ove godine i dodao da ima mnogo samopouzdanja pred start Rolan Garosa.
Endi Marej - Foto: AFP
Endi MarejFoto: AFP

Škot je u 2015. osvojio prva dva turnira na šljaci, pa sa dosta optimizma dolazi u Pariz.

On je istakao da je Novak Đoković ove godine favorit u Parizu, ali da nikako ne bi trebalo otpisivati devetostrukog šampiona Rafaela Nadala.

"Igram vjerovatno najbolji tenis na šljaci u karijeri. Nikada se nisam osjećao opušteno na ovoj podlozi. Ne znam šta se u prošlosti dešavalo na terenu, osjećao sam da sam imao problema sa kretanjem. Ove godine je drugačije. dobro se krećem, mnogo sam slobodniji, moje tijelo se osjeća dobro. To je pozitivno. Osvajanje turnira i pobjeđivanje dobrih igrača takođe pozitivno utiče na samopouzdanje", rekao je Marej.

On je ove sezone na šljaci ostvario skor 10-0 i osvojio je dva turnira, u Minhenu i u Madridu gdje je bio ubjedljiv protiv Nadala.

"Mislim da Nadalova forma mijenja stvari ove godine. Za mene je Novak favorit pred start turnira, ali na tom terenu Rafa ima nevjerovatan rezultat. Sigurno će se bolje osjećati. Obožava uslove ovdje. Bilo bi glupo otpisati ga, on bez dileme može do titule", rekao je Marej.