latinica  ћирилица
24/05/2015 |  13:55 | Autor: SRNA

Parastos za borce poginule na Trebeviću

Boračka organizacija opštine Pale danas je na mjesnom spomen-obilježju Јasik organizovala služenje parastosa i polaganje vijenaca borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske koji su poginuli na Trebeviću.
Pale - Sjećanje na borce poginule na Trebeviću - Foto: SRNA
Pale - Sjećanje na borce poginule na TrebevićuFoto: SRNA

Vijence i cvijeće na spomen-obilježje podignuto za 32 poginula pripadnika Trebevićkog bataljona Vojske Republike Srpske i drugih jedinica sa ovog područja, položile su delegacije boračkih organizacija, lokalnih vlasti i članovi porodica poginulih boraca, u prisustvu sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

- Za boračku organizaciju Srpske na prvom mjestu mora uvijek biti njegovanje i čuvanje tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata, jer naši heroji rata ne smiju ostati samo u sjećanju svojih najmilijih, nego moraju biti u sjećanju svih današnjih i budućih generacija u Srpskoj - rekao je predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina.

On je naglasio da su pripadnici Vojske Republike Srpske najzaslužniji za stvaranje Srpske i odbranu svog naroda.

Parađina je rekao da Boračka organizacija treba da radi na konačnom i kvalitetnom definisanju statusa boračke populacije u društvu, kao i da ova organizacija dobije status organizacije od javnog i posebnog interesa.

Navodeći da je Boračka organizacija Pale ponosna što je uspjela da radno angažuje više od 30 djece poginulih boraca, istakao je da u svim budućim aktivnostima djeca poginulih srpskih boraca moraju imati prioritet u zapošljavanju.

Pozvao je sve relevantne faktore u Srpskoj na puno političko jedinstvo na svim nivoima vlasti radi očuvanja stabilnosti i bezbjednosti Republike Srpske.

Spomen-obilježje podignuto je na Јasiku na Trebeviću 12. maja 2002. godine u znak zahvalnosti srpskim borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.