latinica  ћирилица
25/05/2015 |  14:28 | Autor: SRNA

Čordaš: Grahovu, Drvaru i Glamoču po 100.000 KM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš rekao je danas da je Programom rješavanja problema izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u ovoj godini predviđeno po 100.000 KM za opštine Grahovo, Drvar i Glamoč.
Davor Čordaš - Foto: SRNA
Davor ČordašFoto: SRNA

Na sastanku Čordaša sa predstavnicima regionalne kancelarije UNDP-a u Bihaću Slobodanom Tadićem i Vahidom Ogreševićem, te delegatom u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Slavišom Mihajlovićem dogovoreno je da u narednih nekoliko dana bude potpisan memorandum o razumijevanju na realizaciji projekta između Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, opštine Drvar i UNDP-a.

Čordaš je podsjetio da je na prostoru ovih opština planirana izgradnja 70 stanova u okviru projekta Rekonstrukcije stambenog fonda koji se finansira iz kreditnih sredstava Saudijskog razvojnog fonda, i to 28 u Grahovu, 22 u Glamoču i 20 u Drvaru, a ukupna vrijednost radova u ove tri opštine iznosi gotovo 1,7 miliona maraka.

Posebna pažnja tokom sastanka posvećena je mogućnosti realizacije projekta rekonstrukcije dijela Doma zdravlja u Drvaru, za koji je Mihajlović rekao da bi bio najznačajniji projekat Vlade Republike Srpske na prostoru Drvara, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Srpske.

Iz resornog ministarstva napominju da bi ovim projektom bila urađena rekonstrukcija hirurškog i ginekološkog odjeljenja, te šok sobe, čime bi bila značajno unaprijeđena dostupnost zdravstvenih usluga povratnicima u Drvar i druge opštine Livanjskog kantona.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra Nenad Đokić i šef kabineta ministra Dragan Štrbac.