latinica  ћирилица
26/05/2015 |  20:08 | Autor: RTRS

Ne stišava se bura na relaciji Stevandić - SDS (VIDEO)

I danas se lome koplja u banjalučkom SDS-u.
Stevandić - SDS - Foto: RTRS
Stevandić - SDSFoto: RTRS

Bivši član ove stranke, Nenad Stevandić, smatra da nije ispoštovana procedura za održavanje sjednice Gradskog odbora SDS-a, jer nije bilo dovoljno članova za rad ovog tijela, te da je zasjedanje prošlo više u napadima na predsjednika Gradskog odbora Ognjena Tadića, nego na njega.

Iz Gradskog odbora SDS-a odgovaraju da energija s kojom Nenad Stevandić atakuje na SDS ne govori o njegovoj dosljednosti, jer mu je ovo, kako navode u saopštenju, osmi put da mijenja stranački dres.

Iz ovog odbora saopšteno je i da je njihov rad, kao i rad kompletnog SDS-a, transparentan, a od, kako kažu, režimskih medija, očekuju, da prestanu da vode "Dodikov projekat" rušenja SDS-a.

Nenad Stevandić tvrdi da većina članova Gradskog odbora SDS-a nije sinoć došla na sjednicu ovog stranačkog tijela. Dodaje i da je Ognjen Tadić, sam sebi sastavio Gradski odbor koji, kaže, nije izabran po statutu.

"Moram reći da Tadić nije kandidovan ni za Glavni odbor, već će ga Mladen Bosić tamo kooptirati. Tadićev legitimitet postoji samo tamo gdje ima dovoljno Bakirovih ruku da ga potvrdi", kaže Stevandić, bivši član SDS-a.

Potvrdu svoje ostavke na adresu banjalučkog SDS-a danas je i zvanično uputio Milenko Јaćimović. I to na mjesto potpredsjednika Gradskog odbora SDS-a, ali i na članstvo u stranci.

Rame uz rame sa Јaćimovićem, člansku kartu vratilo je još deset pristalica SDS-a.