latinica  ћирилица
07/06/2015 |  22:05 | Autor: SRNA

Završena "Višegradska staza"

Manifestacija "Višegradska staza", posvećena nobelovcu Ivi Andriću i njegovom djelu, završena je večeras monodamom "Poslednja šansa" u izvođenju glumice Narodnog pozorišta iz Beograda Suzane Petričević.
Višegrad - pjesničko veče - Foto: SRNA
Višegrad - pjesničko večeFoto: SRNA

Suzana Petričević rekla je da je za monodramu rađenu po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, koju izvodi već sedam godina, dobila više priznanja.

"Nagrade su mi donele mnogo samopouzdanja i da krenem na ova putovanja koja znače da publika želi i voli da vidi dobru monodramu", kaže Petričevićeva.

Ona je istakla da je veoma srećna što je dio ove manifestacije i što ima priliku da bude u Višegradu.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović istakla je značaj "Višegradske staze" u okviru koje su održana brojna predavanja, promocije i izložbe.

"Andrić nas svojim imenom obavezuje da budemo što bolji", poručila je Mijatovićeva.

Ona je pohvalila organizatore ovogodišnje "Višegradske staze" koja je tokom tri dana trajanja ugostila brojne učesnike iz Srpske i Srbije.

"Drago nam je da je među brojnim gostima bio i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, kao i bibliotekari koji daju pečat ovoj manifestaciji - jer gdje su oni, tu je i knjiga i Andrić", rekla je Mijatovićeva.

Organizatori tradicionalne kulturne manifestacije su opština Višegrad, Dom kulture i SPKD "Prosvjeta" Višegrad. Generalni sponzor "Višegradske staze" je preduzeće "Hidroelektrane na Drini".