latinica  ћирилица
09/06/2015 |  18:35 | Autor: RTRS

Dramatično u X Factor Adria: Ispala četiri kandidata

Preksinoć i sinoć od 21.00 čas u programu RTRS-a pratili smo šestu i sedmu emisiju uživo najvećeg muzičkog takmičenja u regionu X Factor Adria. U nedjelju je nastupilo sedam, a u ponedjeljak pet preostalih kandidata. Od 12 finalista, izbor se suzio na osam potencijalnih pobjednika. Takmičenje su sinoć napustili Nina Simić, Ilija Mihailović, Milan Bukilić i David Temelkov.

Nakon što u nedjelju nije bilo ispadanja, napetost, suze i nevjerica obilježili su naredno veče.

Prva je nastupila Magdalena Bogić. Izvela je pjesmu ‘’Više se ne vraćaš’’ Karoline Gočeve, za koju je tekst i muziku napisao prošlogodišnji pobjednik Daniel Kajmakoski. Žiri je za Magdalenu imao samo riječi hvale, a njen mentor Željko je rekao samo: "Gospodski". I Karolina, koja je bila specijalna gošća, rekla je da je intepretacija mlade takmičarke sjajna.

Nakon nje su nastupili Adnan i Tarik sa pjesmom ‘’Mirror’’ -  Lil Wayne ft. Bruno Mars. Njih je na sceni pratio presladak plesni par – dječak i djevojčica, za koje je Masimo izrazio želju da ih vidi u svom narednom spotu. Tri člana žirija nisu bila oduševljena, dok je Adnanov i Tarikov mentor Tonči rekao da ostali moraju da ih kritikuju jer su oni "njegovi, a ne njihovi".

Bobi Mojsovski je izveo numeru ‘’Pratim te’’ Tošeta Proeskog na makedonskom jeziku. On je ponovo oduševio publiku i žiri, a Željko je rekao da bi Toše bio ponosan kada bi mogao da čuje njegovu interpretaciju.

Iva Ćurić je izabrala ‘’Give it to me right’’ Melanie Fiona koju je izvela uz pratnju trojice sjajnih plesača. Massiomov komentar je bio da je rizikovala sa izborom pjesme iako se njemu jako dopalo, dok je Tonči rekao da Ivin glas ima najveći ‘’personaliti’’ i da mu se dopada kako ona svaku pjesmu dovede na svoj nivo.

Posljednji je nastupio Milan Bukilić. Njegovo izvođenje Luisove pjesme "Ne kuni me, ne ruži me, majko" dovelo je do suza dobar dio publike u studiju. Žiri je bio oduševljen. Željko je rekao da je Milan perfektan izvođač, Tonči da je bio briljantan, Masimo da ima posebnu emociju, dok je mentorka Aleksandra bila ponosna na njega kao i uvijek.

Dok su se sabirali glasovi, čuli smo dva specijalna gosta, Karolinu Gočevu i Sašu Kovačevića, nakon čega je uslijedio najuzbudljiviji dio večeri.

Takmičenje je prvo napustio kandidat sa najmanjim brojem glasova publike, a to je bila Nina Simić. Ona je pokušala da sakrije tugu osmijehom, ali je iza scene briznula u plač. Međutim, Nina nam je otkrila da nije plakala zbog svog ispadanja, već zato što se bojala da ne ispadne ‘’Highway trio’’, odnosno njen dečko Petar koji je član benda.

Uskoro je uslijedio šok za dvojicu takmičara: dva najbolja drugara! Antonio i Ilija, našli su se u pjesmi spasa. Antoniju je posebno teško palo što se borio za opstanak u takmičenju protiv najbojeg druga, pa nije mogao da sakrije suze dok je Ilija pjevao. Kada je i Antonio nastupio, njihova mentorka nije željela da glasa. Tonči i Masimo su dali glas Antoniju, dok je Željko bio za Iliju, pa mu se pridružila i Aleksandra kako bi odluku ostavila publici, koja je kući poslala Iliju Mihailovića.

Dvojici drugara je teže od ispadanja palo to što su se zajedno našli u pjesmi spasa. Antonio nam je kroz suze rekao da je pričao sa Ilijom prije lajva o toj mogućnosti i da su obojica zaključila da je to najgore što bi moglo da im se desi.

"Јako sam zadovoljan dokle sam stigao i ovo je veliki uspjeh s obzirom da muzika koju ja izvodim nije dovoljno poštovana na našim prostorima. Najteže mi pada to što neću biti u finalu jer je gost moj idol DŽejms Artur, mislim da to neću prežaliti. Najdraže mi je što sam stekao prijatelje za cijeli život, a to su Antonio, Magdalena, Iva i Milan", rekao je Ilija.

Ispao je i Milan Bukilić jer je, poslije Nine, imao najmanje glasova publike, pa nije dobio priliku za pjesmu spasa iako je htio da izvede kompoziciju koju je sam uradio. Njegovo ispadanje iz daljeg takmičenja je izazvalo negodovanje u publici, a i sam Milan nije krio razočaranje.

"Svi smo bili spremni na ispadanje jer je večeras specifična situacija, tako da nisam iznenađen, ali mi je žao. Zahvalan sam na ovoj prilici i cijelom iskustvu koje je bilo sjajno. Komentari žirija koje sam dobio su mi najveća motivacija da nastavim da se bavim ovim poslom", rekao je Milan.

Uslijedila je još jedna pjesma spasa, a za polufinale su se borili David Temelkov i ''Highway trio''.Aleksandra i Tonči su glasali za svoje kandidate, dok su i Željko i Masimo dali glas grupi ''Highway trio'' i time eliminisali Davida, na opšte iznenađenje publike. Svoju odluku su obrazložili boljim nastupom benda u pjesmi spasa.

Aleksandra je time ostala bez trećeg kandidata iste večeri i nije krila razočarenje takvom odlukom kolega: "Iznenadila me je ovakva odluka jer je David definitivno i ubjedljivo bolji pjevač, uvijek je imao dobre nastupe, ali ja nisam željela da se miješam u odluku svojih kolega. Znala sam da će u jednom trenutku moja grupa kandidata morati da se raspadne, ali nisam očekivala da će to biti sada i da će biti ovi kandidati. Ilijino ispadanje me je razočaralo jer je to dokaz da je u Srbiji pop muzika na izdisaju. Što
se tiče Milana, zaista sam se nadala da će publika prepoznati i nagraditi njegovu emociju".

Sa druge strane, Tonči uopšte nije sumnjao u svoj bend koji se našao u duelu, jer smatra da osvajaju svojom opuštenošću i energijom.

David nije želio da komentariše odluku žirija i kaže da je bio spreman na sve: ’’Nisam razočaran, svaki kraj je novi početak. Bio sam spreman na sve i mislim da djela govore više od riječi, tako da ne bih komentarisao odluku žirija.

Borba za pobjedu nastavlja se već sljedeće nedjelje od 21.00 čas na RTRS-u, kada nas očekuje uzbudljiva polufinalna emisija najpopularnijeg pjevačkog šou programa u regiou X Factor Adria!

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria