latinica  ћирилица
11/06/2015 |  10:44 | Autor: RTRS

FK Zvijezda Brgule novi je član Prve lige Srpske

Novi član Prve fudbalske lige Republike Srpske je Zvijezda Brgule iz Bijeljine.

Klub je nastavio tradiciju prijeratnog kluba iz sela Brgule kod Vareša, a obnovljen je 2009. godine u etno selu "Stanišići". Takmičenje je počeo od Druge opštinske lige, i svake sezone ulazio u viši rang.

Klub je osnovan 14. januara 1980. godine, na čelu sa Perom Stanišićem. Takimčenje su započeli u opštinskoj ligi Ilijaš, a kasnije prešli u opštinsku ligu Visoko. Klub je ugašen krajem rata, da bi ga 2009. godine obnovio Boris Stanišić u etno selu kod Bijeljine. Zvijezda je utakmice igrala u susjednim mjestima, a u međuvremenu je u kompleksu etno sela "Stanišići" izgrađen novi stadion.

Sa razvojem sportske infrastrukture etno sela, razvijao se i klub koji je ove godine ušao u Prvu ligu Republike Srpske.

"Svaki ulazak u viši rang je tražio nova pojačanja. Doveli smo par igrača na pozicijama koje su nam trebale i zahvaljujući timu i timskom duhu koji posjedujemo izborili nastup u Prvoj ligi", rekao je trener FK Zvijezda Brgule Milorad Zeko Savić.

"Nastojimo da održimo ulaganje ljudi koji su iz rodnog sela prenijeli fudbal u Semberiju. Ovo je sjajno za doživjeti i u mojim godinama i u godinama igrača koji dolaze", rekao je član kluba Zoran Živković.

Radovi na stadionu završeni su u septembru 2013. godine. Zvijezda je tada prvi put poslije rata zaigrala na svom terenu, koji je projektovan po FIFA standardima, sa kvalitetnom travnatom podlogom i sistemom za navodnjavanje.

U posljednje vrijeme ovaj sportsko-rekreativni centar za pripreme koriste i mlađe selekcije Srbije.