latinica  ћирилица
14/06/2015 |  10:36 | Autor: RTS

Matić: Teško ćemo se plasirati na Euro

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić rekao je u subotu uveče poslije poraza od Danske da će se nacionalna fudbalska selekcija teško plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
Nemanja Matić - Foto: Novosti.rs
Nemanja MatićFoto: Novosti.rs

"Mislim da su nam šanse minimalne poslije poraza... Ipak, ukoliko pobijedimo sve tri do kraja vjerovatno postoji neka šansa, ali teško", rekao je Matić novinarima u Kopenhagenu.

Srbija je u Kopenhagenu poražena od Danske sa 0:2 u utakmici petog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali veoma dobro, samo je falio gol. Imali smo šanse, ali nismo imali dovoljno iskustva. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ušli smo sa malo samopouzdanja i nismo igrali kako smo se dogovorili. Raduje me reakcija svih, pogotovo mladih igrača, u drugom poluvremenu, kada smo osjetili da smo bolji na terenu i igrali kao velike ekipe, sa dosta posjeda i dosta šansi", rekao je Matić.

"Izuzetno mi je krivo poslije ovog poraza... Mislim da smo zaslužili makar bod", dodao je on.

Reprezentacija Srbije poslije pet odigranih utakmica ima samo jedan bod i zauzima, pretposljednje četvrto mjesto sa minimalnim šansama da izbori plasman na kontinentalni šampionat.

Napadač Aleksandar Mitrović rekao je da je Srbija zasluženo poražena i dodao da se ne smiju tražiti opravdanja zbog neuspjeha.

"Teška utakmica, na kojoj smo mogli i morali bolje da odigramo... Kao i uvijek na kraju se žalimo, nalazimo razloge, ali to ne smijemo da radimo. Sami smo krivi. Sada treba svi da stanemo, da se pogledamo u oči i da vidimo šta i kako dalje. Ne možemo da se vratimo nazad", rekao je Mitrović.

"Trebalo bi da iskoristimo svako sljedeće okupljanje da se što bolje upoznamo, da se uigravamo i upoznamo selektora na što bolji način", dodao je Mitrović. On je ocijenio da Srbija veoma loše ulazi u kvlafikacione mečeve.

"Loše smo otvorili utakmicu... Mi kao da uvijek čekamo protivnik da povede, pa da onda imamo loptu u našem posjedu, da držimo loptu i igramo, ali nije uopšte lako nametnuti svoju igru i neke dogovore ispoštovati kada se igra protiv selekcije kao što je Danska", rekao je Mitrović.

Lijevi bek reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov izjavio da je krivica za neuspjeh na fudbalerima, a ne selektorova.

"Mislim da ovom selektoru treba da se pruži prilika da napravi dobar sistem, a ne da pravi koncepte od danas za sutra. Krivica je u nama igračima, jer nije moguće da promenimo pet trenera i da niko od njih ne valja", rekao je Kolarov.

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu za EP igrati na domaćem terenu 4. septembra protiv Јermenije.