latinica  ћирилица
30/06/2015 |  19:47 | Autor: SRNA

Izgradnja 62 stana za izbjeglice u Nikšiću

Izgradnja dvije zgrade sa 62 stana u nikšićkom naselju Bistrica, u okviru Regionalnog stambenog programa za raseljene i interno raseljene osobe, realizuje se planiranom dinamikom, a vrijednost investicije je 2,6 miliona evra.

To je ocijenjeno nakon što su gradilište posjetili predstavnici Evropske razvojne banke i Savjeta Evrope, Ambasade SAD, Skupštine donatora regionalnog stambenog programa, vlada partnerskih država, Minstarstva rada i socijalnog staranja i nikšićke lokalne uprave.

Izgradnja je započeta prošlog mjeseca.

Ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore Zorica Kovačević podsjetila je da je Crna Gora bila domaćin sjednice Upravnog odbora Regionalnog stambenog programa i Skupštine donatora koji su istakli da je crnogorska Vlada veoma posvećena realizaciji tog programa.

Kovačevićeva je rekla da je ponosna koliko je Crna Gora uradila na zbrinjavanju raseljenih i izbjeglih lica i najavila da će se i dalje pružati podrška svima koji su se zatekli u ovoj državi ili su tu morali da dođu.

U ime Regionalnog stambenog programa Martin Јung rekao je da veliki broj partnerskih zemalja i međunarodnih institucija pomaže da se realizuje ovaj projekt, u okviru Evropske komisije.

Predstavnici investitora, držve i opštine, nakon gradilišta, posjetili su i potencijale stanare jednog od stanova u izgradnji u bistričkom naselju, porodicu Zorana Videkanića koji su iz BiH izbjegli 1993. godine.

Riječ je o četvoročlanoj porodici koja već 22 godine plaća stanarinu, uz pomoć porodice Zoranove supruge.

Videkanići su istakli da će dobijanjem stana riješiti ne samo stambeno, već i finansijsko pitanje.